Zamkowy, Bracki RauchBock

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzi
    To już barbarzyńska cena za to piwo, w Almie dostałbyś o połowę taniej.
    Bo to knajpa.

    Comment

    • wasyll
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 1823

      W Opakowaniu zmylił mnie 'kapsel do kolekcji'
      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        Piłem wczoraj z beczki i nie smakowało ani jak bock, ani jak rauch. Bardziej jak tmave - słodowe, lekko palone, lekko maślane (a może Docent mi to ostatnie wmówił, bo dwuacetyl był bohaterem wieczoru). Nie było złe, ale niezbyt na temat. Może uda mi się trafić na butelkę, to porównam.

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          Jaka była temp. tego piwa?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Piłem wczoraj z beczki i nie smakowało ani jak bock, ani jak rauch. Bardziej jak tmave - słodowe, lekko palone, lekko maślane (a może Docent mi to ostatnie wmówił, bo dwuacetyl był bohaterem wieczoru). Nie było złe, ale niezbyt na temat. Może uda mi się trafić na butelkę, to porównam.
            DIACETYL!!! Był wszędzie! A może to tylko autosugestia
            Ale na serio to był. Temperatura? Kurcze, tylko purc łazi z termometrem...
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

              O przepraszam, ja czasami też

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                docent, już tak masz zrogowaciałe palce, że nie czujesz różnicy pomiędzy zimnym piwem a takim w temp. 10-12st C?
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  docent, już tak masz zrogowaciałe palce, że nie czujesz różnicy pomiędzy zimnym piwem a takim w temp. 10-12st C?
                  Piwo było próbowane od Żą, może jadł wcześniej maślankę i zainfekował A temperatura koło 8° przy podaniu ale intensywnie ogrzewał szkło
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    U mnie na początku było sprzedawane za mocno schłodzone, po zasugerowaniu aby podnieśli temp. było całkiem inaczej, lepiej. Beczka miała temp. piwnicy czyli ok 12 stC
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

                      Było zmrożone, ale jak zauważył Docent, ogrzewałem je cały czas, jednak dużo to nie zmieniło. Jak w dym pite następne było sporo ciekawsze, choć też za mało wędzone, ale tego wyrzucać nie będę, bo jestem skrzywionym psychicznie wyznawcą Schlenkerli.

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                        jestem skrzywionym psychicznie wyznawcą Schlenkerli.
                        E tam, nie bójmy się wyrazistych smaków. Niezbalansowanie - nasz kolejny fetysz!
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          Diacetul w bockach nie jest wadą - może występować w formie toffi, karmelowego posmaku. Chyba, że czuliście klasyczne masełko - ja nie czułam, jak piłam, ale to było dawno i jeszcze nie wiedziałam, że to podstawowy parametr piwa, którego należy poszukiwać wszędzie
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            Nie było to klasyczne masło a'la Lubuskie (które notabene kiedyś bardzo lubiłem), właśnie bardziej takie toffi.
                            Last edited by żąleną; 2013-01-09, 17:47.

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              Powtórzyłem w wersji butelkowej. Prosto z lodówki było za zimne, ale i tak czułem aromat wędzonki, co potwierdziło się w smaku. Delikatna, ale wyczuwalna. Do tego przyjemna koźlakowa baza, w drugim rzucie wchodzi trochę goryczki złamanej palonością.

                              Smakowite piwo, nie mam pojęcia, o co chodziło z tą beczką...

                              Comment

                              • Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4485

                                Też piłem ostatnio butelkowe. Zyskuje w miarę ogrzewania, po wyjęciu z lodówki. Wędzonka i w smaku i zapachu delikatna, wpadająca w takie nuty słodu pszenicznego, na bazie koźlakowej też w miarę picia coraz bardziej ujawniająca się goryczka, nie chmielowa jednak i nie alkoholowa. W sumie pite na spokojnie, bardzo ciekawe piwo.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X