Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Bracki RauchBock
Collapse
X
-
W Opakowaniu zmylił mnie 'kapsel do kolekcji'www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Piłem wczoraj z beczki i nie smakowało ani jak bock, ani jak rauch. Bardziej jak tmave - słodowe, lekko palone, lekko maślane (a może Docent mi to ostatnie wmówił, bo dwuacetyl był bohaterem wieczoru). Nie było złe, ale niezbyt na temat. Może uda mi się trafić na butelkę, to porównam.
Comment
-
-
Jaka była temp. tego piwa?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPiłem wczoraj z beczki i nie smakowało ani jak bock, ani jak rauch. Bardziej jak tmave - słodowe, lekko palone, lekko maślane (a może Docent mi to ostatnie wmówił, bo dwuacetyl był bohaterem wieczoru). Nie było złe, ale niezbyt na temat. Może uda mi się trafić na butelkę, to porównam.
Ale na serio to był. Temperatura? Kurcze, tylko purc łazi z termometrem...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
O przepraszam, ja czasami też
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
docent, już tak masz zrogowaciałe palce, że nie czujesz różnicy pomiędzy zimnym piwem a takim w temp. 10-12st C?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzidocent, już tak masz zrogowaciałe palce, że nie czujesz różnicy pomiędzy zimnym piwem a takim w temp. 10-12st C?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
U mnie na początku było sprzedawane za mocno schłodzone, po zasugerowaniu aby podnieśli temp. było całkiem inaczej, lepiej. Beczka miała temp. piwnicy czyli ok 12 stCMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Było zmrożone, ale jak zauważył Docent, ogrzewałem je cały czas, jednak dużo to nie zmieniło. Jak w dym pite następne było sporo ciekawsze, choć też za mało wędzone, ale tego wyrzucać nie będę, bo jestem skrzywionym psychicznie wyznawcą Schlenkerli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzijestem skrzywionym psychicznie wyznawcą Schlenkerli.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Diacetul w bockach nie jest wadą - może występować w formie toffi, karmelowego posmaku. Chyba, że czuliście klasyczne masełko - ja nie czułam, jak piłam, ale to było dawno i jeszcze nie wiedziałam, że to podstawowy parametr piwa, którego należy poszukiwać wszędzie
Comment
-
-
Powtórzyłem w wersji butelkowej. Prosto z lodówki było za zimne, ale i tak czułem aromat wędzonki, co potwierdziło się w smaku. Delikatna, ale wyczuwalna. Do tego przyjemna koźlakowa baza, w drugim rzucie wchodzi trochę goryczki złamanej palonością.
Smakowite piwo, nie mam pojęcia, o co chodziło z tą beczką...
Comment
-
-
Też piłem ostatnio butelkowe. Zyskuje w miarę ogrzewania, po wyjęciu z lodówki. Wędzonka i w smaku i zapachu delikatna, wpadająca w takie nuty słodu pszenicznego, na bazie koźlakowej też w miarę picia coraz bardziej ujawniająca się goryczka, nie chmielowa jednak i nie alkoholowa. W sumie pite na spokojnie, bardzo ciekawe piwo.
Comment
-
Comment