Browar na Jurze, [Pinta] Angielskie Śniadanie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dzoshu
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 496

    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Bursztynowy, klarowne. [4.5]
    Piana: Oblepia szkło i dośc długo się trzyma ale nieładnie się dziurawi. [4]
    Zapach: Karmel, słód, skórka od chleba. [4]
    Smak: Słodycz na średnim poziomie, karmelowe. Goryczka średnia, ziołowa, herbaciana. [4]
    Wysycenie: Niskie, OK. [4.5]
    Opakowanie: Ładna eta, dokładny skład. [4.5]
    Uwagi: Warka 26.02.16 Bez wad, bardzo ugrzecznione, nudnawe jak na styl przystało.

    Moja ocena: [4.075]
    Attached Files
    Last edited by Dzoshu; 2015-10-01, 22:01.

    Comment

    • WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Herbaciany, klarowny. [5]
      Piana: Niska i niezbyt trwała, ale to zgodne ze stylem. Ładnie brudzi szkło. [4.5]
      Zapach: Sporo karmelu, trochę owocków, aromat chlebowy, taki skórkowy. Ale tego karmelu dużo za dużo. [3.5]
      Smak: Zamknąłem oczy i poczułem, jakbym w ustach miał nie piwo, a skórkę z chleba. Takiego lekko przypieczonego. Poza tym niezła treściwość, karmel (tego ostatniego trochę za dużo), wyczuwalna, ziołowo-trawiasta goryczka. [4.5]
      Wysycenie: Nieco za wysokie. [4.5]
      Opakowanie: Pintowe. [4]
      Uwagi: Po pierwszym, okrutnie karmelowym, niuchu trochę się zmartwiłem. Ale smak mi to zmartwienie wynagrodził. Takie śniadania to ja mogę jeść, ekhm, pić.

      Moja ocena: [4.15]

      Comment

      • WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
        Ale dlaczego miałaby nie wchodzić? Kukurydza to często używany składnik, i to nie od dziś. Można nawet powiedzieć, że w browarach brytyjskich już tradycyjny.
        Ale również taka z puszki? Bo o taką wówczas mi chodziło

        Comment

        • marqqq
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2014.12
          • 674

          Nie wiem czego się miałem spodziewać, ale nie poczułem żadnego novum.
          Wydawało mi się że to jakaś hybryda cechowego stouta i brown ale i może argusa portera.
          W sumie nie było w nim nic zaskakującego, a cenę to ono ma.

          Comment

          • kaczka116
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2015.10
            • 1351

            Ocena z ARTomatu

            Kolor: Miedziane, klarowne [4.5]
            Piana: Grubopęcherzykowa, dość szybko opadła, za to ładny lejsing [3.5]
            Zapach: Jak na EKG spodziewałem się tytoniu i popielniczki, a zaatakował fajny karmelek, aromat kwiatowy [4]
            Smak: Lekka gorycz, troszkę karmelowe, troszkę kwiatowe, przyjemne, trochę wodniste [4.5]
            Wysycenie: Średnie [3.5]
            Opakowanie: Stylowe dla Pinty. Piję drugi raz to piwo z tej samej warki i miałem 2 różne wersje etykiety, jedną śliską a jedną matową. Czyżby w trakcie rozlewu nastąpiła zmiana etykiet? Dokładny opis i kapsel firmowy. [4.5]
            Uwagi: Warka do 26.02.16 czyli jeszcze w terminie. Bardzo fajne, pijalne piwo. Jak wspomniałem drugi raz je piję i na pewno od czasu do czasu wrócę.

            Moja ocena: [4.175]
            Nie mów hop zanim nie nachmielisz
            Untappd

            Comment

            • Prusak
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 4449

              Warka do 26.20.2016. Stara dobra Pinta, ładne zapaszki, trochę estrowe, plus posmaczki równie ładnie zrównoważone. Usiłuję w pamięci przywołać smak Best Bitter, ale tego się nie da zrobić nie konfrontując bezpośrednio tych dwóch piw. Tak czy owak, nadal warto.

              Comment

              • Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4449

                Dobry oddech po wielu nowościach. Wyraźna ziołowość w goryczce, trochę opiekanych nut, słodowe akcenty wycofane. Piana nikła, kolorek ejlowy, między rubinem, beżem i czerwienią.
                W miarę picia zaczynają dominować wytrawne nuty i ziołowe akcenty zostawiające długi, wyraźny posmak. Czwórka z małym plusikiem (oczywiście w starej, nienowinkarskiej skali ocen). Warka do 13.06.2018.

                Comment

                Przetwarzanie...