Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Mocne Słodowe
Collapse
X
-
Jabłonowo, Mocne Słodowe
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotobursztynowy, stosowny dla piw mocnych słodowych . [4.5]
Piana: Kremowa, drobna, dość wysoka, średnio trwała, całkiem w porządku dla piw mocnych słodowych . [4]
Zapach: Pachnie winkowato i słodowo, słaby powiew alko i jeszcze coś... ale nie wiem, co... [3]
Smak: Karmel, po chwili słaby absmaczek, ale nieobrzydliwy , słód, nuta alkoholowa - także do wytrzymania. [3.5]
Wysycenie: Jak na piwo mocne słodowe to całkiem wysokie, ale można (jeszcze) wytrzymać. [4]
Opakowanie: Kapsel browaru, czerwonawobordowe barwy, przerysowane kłosy, czytelny napis. Proste, ale na kontrze głupoty i tak. [3]
Uwagi: Dość proste, mocne słodowe piwo na jesienne wieczory. Całkiem pijalne, choć w większej ilości prawdopodobnie głuszy...
Moja ocena: [3.425]
-
-
Kolor : bursztynowo-złoty
Piana : bardzo niska i szybko znikająca
Zapach: wuczuwalny aromat spirytusu , mimo to woń i tak całkiem przyjemna
Smak:czuć wyraźnie słód jak na te piwo przystało,wyczuwalny lekki smaczek owocowo-spirytusowy oraz lekki smaczek zboża,mocna goryczka.Myślałem ze będzie słodsze.
Wysycenie: dość wysokie
Opakowanie: niczym nie powalająca buteleczka , brak info o ekstrakcie , najciekawszy jest chyba kapsel
Uwagi: trochę za dużo nagazowane . Mimo to dość sympatyczne piwo , konserwanty niestety odstraszają. Może jeszcze kiedyś się skuszę
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne nasycone złoto, wręcz bursztynowe. [5]
Piana: Niezbyt wysoka. Szybko opada niemal do zera. [2]
Zapach: Słodowo-kwiatowo-słodkawy, mocno mdły, nieprzyjemny. [2]
Smak: Piwo słodkie, mdłe, lekko ścierowate, bez śladu goryczki, z wyczuwalnym alkoholem. [2]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, ale w miarę pasuje. [2]
Opakowanie: Krzykliwa kolorystyka, podkreślenie że "mocne" i że "7,2%", okropnie złożona kontra, błędy interpunkcyjne. [2]
Uwagi: Pite 25 września 2012 r.
Moja ocena: [2.15]
Comment
-
Comment