[browar nieznany], [Dionizos] Specjalne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    [browar nieznany], [Dionizos] Specjalne

    Alkohol 6.5
    Piwo jasne, na czym ta specjalność ma polegać?
    Nie widziałem etykiety, może podrabiają graficznie Specjala?

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • Lesnick
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 153

    #2
    Etykieta utrzymana w czerwonej kolorystyce ze złotymi napisami. Ponoć to browar parowy.

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedzi
      Etykieta utrzymana w czerwonej kolorystyce ze złotymi napisami. Ponoć to browar parowy.
      Znaczy że się tam parzą podczas warzenia?
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

        #4
        Nieeee... Warzą parami: jeden warzy, a drugi wymyśla etykiety.
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

        www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

        Comment

        • canigggia
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.10
          • 451

          #5
          DIONIZOS, na polskim rynku piwnym, jest niczym występ klauna w cyrku, czyli jedno wielkie nieporozumienie! Wymyślają tysiące marek piw, by rozbawić piwną gawiedź, ale jakoś nikt się nie śmieje, tylko rozkłada ręce i się lituje!
          Browarnik Tomek
          TomCani

          Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

          Comment

          • gaz4
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.04
            • 192

            #6
            Na parze to oni chyba warzywa do tego piwa gotowali bo strasznie wali DMS

            Comment

            • gramak
              Porucznik Browarny Tester
              • 2012.08
              • 267

              #7
              Święte słowa. Właśnie piję Rudego kota z ich "stajni" i przyjemności z tego tyle co kot (niekoniecznie rudy) napłakał. Piwo według "oryginalnej radomskiej receptury", no, jeżeli to hasło ma zachęcać do kupna, to ja przepraszam... (z całym szacunkiem do Radomia...)
              http://www.ohbeautifulbeer.com/

              Comment

              • Cooper
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedzi
                Ponoć to browar parowy.
                Nie wiedziałem że takowe jeszcze istnieją. Myślałem że ostatnie wyparowały w połowie XX wieku.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                Comment

                • Viktor
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🍼
                  • 2002.04
                  • 617

                  #9
                  Rudy kot , Browar Zamkowy w Radomiu

                  Jeden z trzech kotów jakie pokazały się na rynku. Piwo smaczne, więcej niż poprawne, z zapachem chmielowo - chlebowym, średnia goryczka, lekkie gazowanie. Myślę , że inicjatywę J. Kołsuta należy popierać a obśmiać można wszystko.
                  Dziś kupiłem kota ( ale nie w worku ) z ciekawym kapslem - jest na nim samoprzylepna naklejka z kotem i informacja o XV Radomskiej Giełdzie Piwnej ( 17 listopada ).
                  Zapraszam do Radomia na spotkanie z kotami.

                  Comment

                  • Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

                    #10
                    1. Czemu piszesz o kocie w tym temacie?
                    2. Nie ma takiego browaru jak Zamkowy w Radomiu (w sensie handlowym, istnieje domowy). Koty pochodzą z Krajana i nie jest ważne co tam jest na etykiecie, a jako stary stażem na tym forum powinieneś to wiedzieć.
                    Last edited by Pendragon; 2012-11-03, 20:41.

                    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                    Comment

                    • Viktor
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      🍼
                      • 2002.04
                      • 617

                      #11
                      Masz rację. Przepraszam, ale to było emocjonalne odniesienie się do postu na temat " Rudego kota"

                      Comment

                      • Lesnick
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.03
                        • 153

                        #12
                        To już w zasadzie drugie piwo z browaru parowego, bo pierwsze to Perła też niedawno wypuściła.
                        Tak się zastanawiam, czemu Dionizos utajnia nazwy browarów, które dla nich robią piwo ...

                        Comment

                        • sibarh
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2005.01
                          • 10387

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lesnick Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tak się zastanawiam, czemu Dionizos utajnia nazwy browarów, które dla nich robią piwo ...
                          Bo im się "wydaje" że oni je robią
                          2800 nowe piwa opisałem na forum
                          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                          Comment

                          • chechaouen
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2011.01
                            • 1180

                            #14
                            Kolor złocisty, piana na początku nawet całkiem niezła, potem opada, ale cieńska warstwa utrzymuje się długo. Zapach intensywny, słodowo-kwiatowy, słodki. W smaku czuć nieco masło, poza tym głównie dość intensywna, ale płaska i jakby nieco stęchła goryczka długo utrzymująca się na języku. Słododowości mało. Nie podchodzi mi to piwo, jakiś taki mało szlachetny i pełny ten smak, powiedziałbym, że toporny. Małym plusem jest, że alkoholu mimo sporego voltażu, nie wyczułem. Ale nie zamierzam wracać do tego piwa. Etykieta też toporna, taka jak smak. Tylko z jednej strony butelki, z drugiej - brak. Kapsel całkowicie czarny. Piwo z datą 20 styczen 2013.
                            Foty widzę, że nie ma, więc zapodaję
                            Attached Files

                            Comment

                            • slawekkazek
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.01
                              • 556

                              #15
                              Zakupione wczoraj w krakowskim Kocyku przy ul. Długiej okazało się sympatycznym kwasem. Finalnie znalazło miejsce w kanalizacji. Mój komentarz: nawet najlepszy pomysł nie wystarczy. Pierwszy warunek to dobre piwo.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X