Piwo widziałem już jakie 2 lata temu w jednym z lepszych sklepów z piwem na ziemi mieleckiej, i tak szczerze mówiąc, to nigdzie poza tym (przynajmniej w kilku miejscach na południu Polski).
Kupiłem głównie z powodu ciekawości oraz z tego, że to niby dla lotników, a takowym jestem. Tak z pamięci mogę powiedzieć, że piwo raczej mało wyraziste, dla mnie nawet słodkawe (jestem zwolennikiem mocno goryczkowych piw), ale o dziwo pije się dość przyjemnie i jest smaczne.
Bardzo ciekawa koncepcja dotycząca butelki, owinięta w całości w papier, na której znajduje się stylizowane zdjęcie samolotu z I wojny światowej, za to duży plus.
Mhm, trochę dziwna sprawa ... "Tamten" Awiatik był pod brandem Kormorana produkowany przez Dionizosa w Radomiu, a tu zgodnie z opisem wątku jest napisane prawie to samo. W takim razie przepraszam za mieszanie tematów, ale trochę mnie to zmyliło.
Ciemna słona, mętno-opalizujące. Piana średniotrwaała, gęsta, ae mało osiada na szkle.
Zapach na początku dość ostry pokrzyrzowo-kukurydziany z czasem oczyszcza się i mamy dość przyjemny, acz delikatny - chlebowo-słodowy.
W smaku dość słodkie, nieco landrynkowe, minimalna goryczka niczego nie równoważy. W tle leciutki kwasek. Spokojnie wypijalne, bez negatywnych emocji.
Comment