To piliście skopaną wersję. Pite wczoraj w PDSL było świetne. Zapach angielskiego chmielu, w smaku pełne, odpowiednio goryczkowe. Bardzo smakowite. Jedynym minusem rachityczna piana.
Artezan, IPA
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziTo piliście skopaną wersję. Pite wczoraj w PDSL było świetne. Zapach angielskiego chmielu, w smaku pełne, odpowiednio goryczkowe. Bardzo smakowite. Jedynym minusem rachityczna piana.Last edited by purc; 2012-11-09, 12:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziTo piliście skopaną wersję. Pite wczoraj w PDSL było świetne. Zapach angielskiego chmielu, w smaku pełne, odpowiednio goryczkowe. Bardzo smakowite. Jedynym minusem rachityczna piana."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziTe specjalista a nie słyszał, że cechą angielskich ale jest właśnie niewielka piana
Przyzwoita piana o złamanym białym (żółtawym lub szarawym) kolorze powinna się utrzymywać.Last edited by docent; 2012-11-09, 13:06.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNie jestem nazistą BJCP ale w tym przypadku zacytuję wygląd dla English IPA:
Piana w połowie zniknęła zupełnie.
Wieksze browary serwujace piwo z kega ratuja sie mieszanka co2 i azotu.
Jesli ktos odwiedzi typowy brytyjski festiwal, gdzie tylko maly procent piw jest nalewanych z pompy, a wiekszosc jest nalewana z kranika prosto z beczki to na 99% piana nie utrzyma sie , jesli w ogole piwo sie spieni.
Nie wiem jaki dokladnie byl sklad IPA artezana, ale jedna z rzeczy, ktora robia brytyjskie mikrusy by wspomoc piane w piwach to dodatek 10% slodu pszenicznego."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziTo piliście skopaną wersję. Pite wczoraj w PDSL było świetne. Zapach angielskiego chmielu, w smaku pełne, odpowiednio goryczkowe. Bardzo smakowite. Jedynym minusem rachityczna piana.
Comment
-
-
What the fuck? W wawie były głosy że Kawka jest słaba, natomiast nikt nie zflekował Artezana. We wro odwrotnie. Dlatego piwo powinno być próbowane "wokół komina"...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziWhat the fuck? W wawie były głosy że Kawka jest słaba, natomiast nikt nie zflekował Artezana. We wro odwrotnie. Dlatego piwo powinno być próbowane "wokół komina"...Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziCiekawe jak Antidotum smakuje w Cieślach...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziWhat the fuck? W wawie były głosy że Kawka jest słaba, natomiast nikt nie zflekował Artezana. We wro odwrotnie. Dlatego piwo powinno być próbowane "wokół komina"...
A Kawkę może za zimną piłeś? W ZUPie była wściekle zimna, ale ogrzewałam w ustach przed przełknięciem Piłam ją jako pierwsze piwo i jako ostatnie piwo - oba razy smakowała. Piw wypiłam tylko 4, zatem nie jest to zamglone wrażenie
Comment
-
-
ja też wypiłem wczoraj tylko cztery, ha
i mnie także kawka smakowała
i również podawano ją w PDSLustra zbyt zimną
zarzuty o sztuczności aromatu odpieram
dla mnie to było dobre, wytrawne kawowe piwo
potem podleciał czarny kur, też smaczny
a na koniec poszły artezanowe IPY
które stanowiły pyszne ukoronowanie
tego krótkiego dla mnie wieczoru
(absolutne zero kiszonki!)
po drodze było jeszcze zarządzone przez kolegę
grupowe oblatywanie czosnkowego kormorana
i to był wczoraj najsłabszy punkt piwnego menuveni, emi, bibi
Comment
-
-
IPA - świetne piwo. Goryczka, angielska ale-owość. Pycha. Wiele osób w Spiskowcach po pierwszym , brała następne.
ps. Nie wiem skąd docent wziął tą słabość Kawki. Kawka bardzo dobra i świetnie schodziła w Btelkach. Docent prośba - nie przekładaj wyłącznie swoich doświadczeń na całe miasto."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziDocent prośba - nie przekładaj wyłącznie swoich doświadczeń na całe miasto.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Dobra, nie przekładaj doświadczeń dwóch osób W każdym razie piwo jest naprawdę dobre."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment