Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, [Pinta] Dyniamit
Collapse
X
-
Browar na Jurze, [Pinta] Dyniamit
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
piana: drobna, gęsta, opada trochę za szybko,
kolor: pomarańczowy, mętne,
zapach: goździki, ziele angielskie, przyprawy,
smak: gęste, treściwe, mocno goździkowe, goryczka na dobrym poziomie, bardziej przyprawowa niż chmielowa, smaczne,
wysycenie: ok.
Po dwóch Dyńkach trzeba było zrobić przerwę na coś innego, trzecie by już męczyło.
P.S 2 stoją dwie laski przed knajpą i obserwuja plakat z Dyniamitem
- patrz to piwo ma 16,5 % alk
- no, rzeczywiście było jakieś dziwne
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
P.S 2 stoją dwie laski przed knajpą i obserwuja plakat z Dyniamitem
- patrz to piwo ma 16,5 % alk
- no, rzeczywiście było jakieś dziwne
PS. Poza tym wkurzacie, robicie smaka, a ja muszę czekać na butelczynę
Comment
-
-
Śmiejecie się z panienek, a ja taką sytuację widziałem nie jeden raz u płci przeciwnej. I nie byli to smarkacze. Dodać do tego picie piwa z sokiem i komplet gotowy. Chociaż nie, jeszcze nie widziałem faceta pijącego piwo przez słomkę, ale pewnie jeszcze zobaczę.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi... jeszcze nie widziałem faceta pijącego piwo przez słomkę, ale pewnie jeszcze zobaczę.Last edited by Gringo; 2012-10-28, 13:28.
Comment
-
-
Odczucia widzę w większości przypadków podobne do moich. Dużo przypraw, mocno wyczuwalny goździk w zapachu i smaku. Nie jestem znawcą, jednak mi goryczka wydawała się dość tępa, męcząca.
Mnie osobiście zmęczył już jeden Dyniamit i choć piwo z pewnością ciekawe, to nie przypadło mi do gustu...
Comment
-
-
To skoro Żą powoływał się na mój wpis w innym temacie, to go tu wklejam:
"Dyniamit to już inna sprawa - piwo sądząc po wcześniejszych odłonach Pinty mocne, dla odmiany tym razem słodkawe, z przyprawami jeb...mi narząd smaku, niestety bez śladu goryczkowego chmielowego kontrapunktu...
Nie znam stylu, jesli tak powinien smakować to nie moja bajka - taki grzaniec z Harnasia, tyle, że na zimno."bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciano-bursztynowy. Pomarańczowe refleksy. leciutko mętne. [5]
Piana: Wysoka, gęsta, drobna.Opadając zostawia wyraźny ślad na ścianach. [5]
Zapach: Przyprawy. Na pierwszym miejscu chyba gałka muszkatołowa ze szczyptą cynamonu. Lekkie słodowe nuty. Niezbyt intensywny. [4.5]
Smak: Wspaniały. Zupełnie inny niż wszystkie dotychczas pite przeze mnie piwa, ale tak musi być skoro to pierwsze moje dyniowe. Piwo treściwe, lekko słodkawe. W tle czuć rzeczywiście smak dyni ale zdominowany przez przyprawy. Gorycz nie chmielowa - wynikająca ze wspomnianej gałki muszkatołowej, imbiru i cynamonu trochę drapie w gardle. Początkowo stwierdziłam, że nie da się go wypić więcej niż jedno ale drugie weszło mi bardzo gładko i miałam ochotę na trzecie. Bardzo mi smakowało. [5]
Wysycenie: W porządku. [5]
Opakowanie: Ta dyniowa etykietka według mnie najlepsza z nowego wzornictwa Pinty. Ja jednak cały czas jestem fanką pierwszego. [4.5]
Uwagi: Porównanie go do grzańca Harnasia jest obrazą i policzkiem dla Pinty.
Moja ocena: [4.8]
Comment
-
-
Piwo nie w moim typie, ale ciekawe i z przyjemnościa wypiłem. Czuć dużo korzennych smaków, troszkę słodyczy, a potem w drugim tle zostaje solidna goryczka. Wysycenie bez zarzutu, piana ok (do końca piwa na szklance zostają "obręcze"). Kolor? Tu mam kłopot bo w PDSL było dość ciemno, a wzrok już nie ten.
Comment
-
Comment