Waszym życzeniom stało się zadość i piwo wylądowało w DP.
Kormoran, Podróże Kormorana Weizenbock
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno miedziany, wchodzący w brąz. [4.5]
Piana: Jasno beżowa, o średniej gęstości. Początkowo dość obfita jednak dość szybko opada do bardzo cienkiego dywanika z obwódką, która pozostaje przez dłuższy czas. Nie pozostawia większych śladów na ściankach szkła. [3]
Zapach: Początkowo dominują goździki, później do głosu dochodzi banan. Aromaty koźlakowe praktycznie niewyczuwalne. [3]
Smak: Tutaj również dominują smaki pszeniczne (goździki, banany). Wszystko to jest złagodzone ciemnym słodem. Niestety w smaku jak i w zapachy praktycznie nie wyczuwalne są charakterystyczne cechy koźlaka. Całość bardziej przypomina ciemną pszenicę niż weizenbock`a. [3]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Ciekawa koncepcja, ciekawy pomysł z tymi podróżami. Całość spójna, na fajnym papierze z wytłoczeniami. Kormoran jak zawsze trzyma poziom w tym aspekcie. [4]
Uwagi: Ciekawe piwo, smaczne ale to nie jest weizenbock tylko dunkel weizen.
Moja ocena: [3.175]Last edited by YouPeter; 2012-11-21, 21:33.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Podobne było? Tylko szczerze :P
Uwagi: Ciekawe piwo, smaczne ale to nie jest weizenbock tylko dunkel weizen.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, mętny. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, ale trwała. Lekko beżowa, sztywna, zwarta. [4]
Zapach: "Pszeniczny", karmelowy, lekkie nuty goździkowe, przyjemny. [4]
Smak: Słodkawe, ale nie słodkie. Gęste, maziste. Czuć karmelowość, minimalny goździk, banan na granicy autosugestii. Słodowe, przy finiszu czuć miód, ale nie nachalnie, gdybym się go nie spodziewał mógłbym nie zauważyć. [4]
Wysycenie: Na moje oko za niskie jak dla tego stylu. [3]
Opakowanie: Bardzo ładne, na prawdę gustowne. Ładna grafika, tłoczony papier, piękny kapsel. Tylko stężenie marketingowego bełkotu na etykiecie i zawieszce poraża. [4.5]
Uwagi: Kupione za 6,45 zł. Zdecydowanie dobre. Tylko ten miód... nie psuje on piwa, ale psuje całość wrażenia o nim. Według mnie bez miodu było by równie dobre, a nie tak kontrowersyjne.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brudny bursztyn. Mocno mętne. [4]
Piana: Drobna, średnioobfita. Cienka warstwa utrzymuje się do samego końca szklanki. [4]
Zapach: Są owoce, jest trochę aromatu charakterystycznego dla pszenic i odrobina miodu. [4]
Smak: Treściwe. Na początku wydaje się że jedna szklanka 0,5 to będzie aż za dużo. Wyczuwalna owocowość, pszeniczna rześkość i delikatny miód w tle. Wszystko odpowiednio zbalansowane. Po jednym można spokojnie sięgnąć po kolejne... [4.5]
Wysycenie: Odpowiednie czyli umiarkowanie wysokie. [5]
Opakowanie: W wersji butelkowej wrażenie robi etykieta z wypukłą czcionką. Dodatkowo przywieszka zawierająca sporo informacji. Ale czy wszystkie piwa z tej serii będą miały taką samą etykietę i tylko zmieniać się będzie nazwa stylu? Ciekawy pomysł z numerowaniem warek. [4.5]
Uwagi: Dla mnie bardzo dobre piwo na świąteczny okres. Ulepków nie trawię a tu jest elegancka złożoność i bogactwo smaku. Zaznaczam, że ocena dotyczy wersji beczkowej a wszystkie Kormorany lane smakują o wiele lepiej niż butla.
Moja ocena: [4.275]Last edited by docent; 2012-11-22, 14:53.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny przybrudzony bursztyn, mętne [5]
Piana: beżowa, gęsta, zwarta, bardzo długo sie utrzymuje, nawet jak piwo wypite, osiada na szkle małymi plamkami [5]
Zapach: dośc intensywny, lekko owocowo-kwiatowo-zbozowy [4]
Smak: treściwe, pełne, w smaku lekka gorycz, bardziej owocowa, dobrze wyczuwalne lekko chlebowy akcenty oraz lekki słodki, miodowy posmak [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: bardzo ładna etykieta, zawieszka na szyjce, dedykowany do piwa kapsel [5]
Uwagi: Po czosnkowym Kormoran przywraca mi wiarę w siebie, dla mnie bardzo dobre, bardzo smaczne piwo warte pownownego sięgnięcia
Moja ocena: [4.65]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Naprawdę udane piwo, wchodzi bardzo przyjemnie i zachęca by sięgnąć po następne. Wersja beczkowa troszkę bardziej treściwa, ale i w butelce mamy naprawdę przyjemny trunek!
Comment
-
-
Koledzy właściwie wyczerpali temat, treściwe, pełne i pijalne, alkohol przykryty a jednocześnie miło rozgrzewa, w sam raz na zimowy wieczór jeśli nie mamy ochoty na portera. Jak dla mnie również nazwa piwa : Podróże Kormorana to strzał w 10 bo spodziewam się kolejnych piw w rozsądnych cenach. Zakupione za coś ponad 5 zł, z pewnością powtórze jeszcze nie jeden raz.
Comment
-
-
Wiedziałem, że butelka będzie gorsza ale nie myślałem, że aż tak. Piwo jest irytująco słodkie, zupełnie pozbawione głębi. Przy cenie oscylującej wokół 7 zł to grube nieporozumienie...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziWiedziałem, że butelka będzie gorsza
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziDlaczego?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GRNDpa Wyświetlenie odpowiedziMożna to-to dostać gdzieś we Wrocławiu?
Comment
-
Comment