W takim razie jutro się zdecyduję i kupię koźlaka.
Fortuna, Miłosław Niefiltrowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi"Kozlak" (...) Dostal nawet nagrode na ubieglorocznych Chmielakach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bartekpawel Wyświetlenie odpowiedziJak również Lech Pils i Strong (niegdyś Warka)..."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edrys Wyświetlenie odpowiedziKolor: lekko mętny [4]
Piana: dość szybko opadła, ładna, gęsta, biała [4]
Zapach: jakiś taki niewyraźny [3]
Smak: bardzo fajny, lekki, mało goryczkowy [4.5]
Wysycenie: tak jak trzeba [5]
Opakowanie: normalna flaszka, bez szału [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.875]- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: To jest piwo niefiltrowane? Praktycznie zero zmętnienia. [2.5]
Piana: Piana znikła jeszcze zanim się pojawiła [1.5]
Zapach: Zapach mnie odrzucał na początku, później zanikł i nie czułem prawie nic. [2.5]
Smak: Tragedia, po prostu nie dało się tego pić. Strasznie słodki, do tego wyczuwałem bardzo mocno maślany posmak. [1]
Wysycenie: Nasycenie było wporządku. Nie odbijało się gazem. Jednak ciężko było o tym myśleć po tak fatalnym smaku piwa. [4]
Opakowanie: Trochę ładniejsza etykieta niż w pilsnerze. Ale dalej nie bardzo mi się to podoba. [3]
Uwagi: Nie polecam nikomu. Nigdy więcej nie spróbuję tego piwa ponownie. Spodziewałem się czegoś lepszego po wypiciu Miłosława Pilznera. A tu taka klapa.
Moja ocena: [1.9]
Comment
-
-
Moją uwagę zwraca ilość tego piwa w butelce. Zainteresowało mnie już to wcześniej.
Od dzisiaj , przy okazji, jest promocja w Auchanie na piwa z Miłosławia (2,99+ drugie 0,99). Stoją palety z piwem. Ciężko jest znaleźć w skrzynkach butelkę niefiltra ,gdzie stan piwa w butelce kończy się standardowo w szyjce Jest poniżej, zazwyczaj tam gdzie szyjka butelki się zaczyna.
Może to takie oszczędności w browarze, chyba część zawartości wyparowywuje już potem.Last edited by krzychal1; 2013-08-16, 13:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radical Wyświetlenie odpowiedzi02.03.14 to samo. Przefermentowana kapusta i masło
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko mętny [5]
Piana: Obfita, drobno i średniopęcherzykowa, dość trwała [4]
Zapach: Słaby, warzywny, lekko żelazisty, nuty miodowe [3.5]
Smak: Słodowy z minimalną goryczką [3]
Wysycenie: Dobre, trochę gryzące [4]
Opakowanie: Etykieta serii Miłosław, dopracowane, dobry opis, prosty dedykowany kapsel [3.5]
Uwagi: Tragedii nie ma, dobra cena, pite w temperaturze 12°C
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny bursztyn. Ładny. [5]
Piana: Średnio intensywna, drobne bąbelki, za szybko znika nie brudząc szkła. [2.5]
Zapach: Słodowo-kwaskowy, średni, w tle zbutwiałem drewno. Powiedzmy, że mogło być gorzej. :P [3]
Smak: Niezła pełnia słodowa wykończona przyjemnym cytrynowy kwaskiem. Aksamitne. W finiszu średnia, niezalegająca goryczka. Dobre. [4]
Wysycenie: Może ciut za duże. [4]
Opakowanie: Dobrze że jest ekstrakt, ale brak porządnej informacji o składnikach. Całość dość grafiki amatorska. [3.5]
Uwagi: 02.03.2014. Dobre piwo.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
Comment