Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, dość klarowny [4]
Piana: Jasnobeżowa, obfita, drobnopęcherzykowa, średnio trwała. [3.5]
Zapach: Palony słód, karmel, cukier kandyzowany, skórka ciemnego pieczywa, owocowy, trochę żelaza(wychodzi na nadgarstku), czekolada, średnio-niska intensywność, ale całkiem przyjemny. [4]
Smak: Karmel, paloność, ciemne pieczywo, żelazo, lekko owocowe, niewysoka goryczka(od paloności), gęste, troszkę oblepia usta, mimo że jest wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Lekko szczypiące w język - troszkę za wysokie(po 10 minutach idealne) [3.5]
Opakowanie: Prosta, czytelna, dość dokładny skład, proste objaśnienie co do refermentacji. [4]
Uwagi: Warka do 13.04.2017 r., więc chyba ma tylko 4 miesiące - kupione pod koniec roku w czteropaku z gobletem, z którego zresztą je próbuje. Piwo całkiem smaczne, jedyne do czego mogę się przyczepić to żelazo i lekkie przegazowanie. O ile to pierwsze jest standardem w Fortunie, to wysycenie można poprawić.
Moja ocena: [3.725]
Kolor: Brązowy, dość klarowny [4]
Piana: Jasnobeżowa, obfita, drobnopęcherzykowa, średnio trwała. [3.5]
Zapach: Palony słód, karmel, cukier kandyzowany, skórka ciemnego pieczywa, owocowy, trochę żelaza(wychodzi na nadgarstku), czekolada, średnio-niska intensywność, ale całkiem przyjemny. [4]
Smak: Karmel, paloność, ciemne pieczywo, żelazo, lekko owocowe, niewysoka goryczka(od paloności), gęste, troszkę oblepia usta, mimo że jest wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Lekko szczypiące w język - troszkę za wysokie(po 10 minutach idealne) [3.5]
Opakowanie: Prosta, czytelna, dość dokładny skład, proste objaśnienie co do refermentacji. [4]
Uwagi: Warka do 13.04.2017 r., więc chyba ma tylko 4 miesiące - kupione pod koniec roku w czteropaku z gobletem, z którego zresztą je próbuje. Piwo całkiem smaczne, jedyne do czego mogę się przyczepić to żelazo i lekkie przegazowanie. O ile to pierwsze jest standardem w Fortunie, to wysycenie można poprawić.
Moja ocena: [3.725]
Comment