Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Fortuna, Komes Potrójny Złoty
Collapse
X
-
Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kazimierz_W Wyświetlenie odpowiedziMi w leżakowanych porterach bardzo zaczął przeszkadzać sos sojowy.
Ja mam w miarę młode portery, bo raptem z datami 2013 i 2014. Jakoś wybitnego sosu sojowego (oprócz w łódzkim od rzadko w Ciechanie) nie doświadczyłem.
Z tym, że mi sos sojowy często kojarzy się z pumperniklem czy bardzo ciemnym drożdżowym razowcem pociągniętym powidłem śliwkowym
U mnie sos wychodził w tych piwach, gdzie leżały w za wysokiej temperaturze.
Zdrów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziKwestia jaki porter bazowy, w jakich warunkach był trzymany oraz ile czasu spędził w lochu.
Ja mam w miarę młode portery, bo raptem z datami 2013 i 2014. Jakoś wybitnego sosu sojowego (oprócz w łódzkim od rzadko w Ciechanie) nie doświadczyłem.
Z tym, że mi sos sojowy często kojarzy się z pumperniklem czy bardzo ciemnym drożdżowym razowcem pociągniętym powidłem śliwkowym
U mnie sos wychodził w tych piwach, gdzie leżały w za wysokiej temperaturze.
Zdrów
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółty, wpadający w jasny brąz [4]
Piana: Piękna, gęsta, biała i jednolita [5]
Zapach: Lekko kwaskowy, cytrusowy, delikatnie wyczuwalny alkohol [4]
Smak: Słodowo-cytrusowy, wyczuwalne banany, przyjemnie rozgrzewajacy ale jednocześnie lekki, alkohol nie jest mocno wyczuwalny, goryczka pozostaje na dalszym planie [4.5]
Wysycenie: Delikatne, dobrze współgrające ze smakiem [4]
Opakowanie: Prosta etykieta ze wszystkimi potrzebnymi informacjami [4.5]
Uwagi: Dobra propozycja na chłodny wieczór
Moja ocena: [4.325]
Comment
-
-
Pita ostatnio warka 23.02.18 już bardzo ładnie ułożona, alkohol nic nie gryzie, niewyczuwalna moc, przyjemne owocowe estry, lekka przyprawowość, taka swojska wersja belgijskiego tripla.
Potrójnego i Poczwórnego Komesa trzeba minimum z rok poleżakować, świeżych nie warto otwierać.
-
👍 1
Comment
-
-
Przeprowadzam właśnie degustację porównawczą dwóch warek tego piwa z datami ważności 09.05.2014 r. oraz 22.09.2015 r. Na pewno są na forum tacy, którzy mają te egzemplarze w swoich skarbcach, zatem moje ogólnikowe sugestie dla owych magnatów są takie - warki starszej (pyszna) nie ma sensu trzymać dłużej, natomiast młodsza potrzebuje jeszcze trochę czasu na ułożenie się alkoholu w aromacie i smaku. Zabierałem się do tej degustacji jak przysłowiowy pies do jeża, a tu taka niespodzianka.Mors ultima linea rerum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Blackbeard Wyświetlenie odpowiedziPrzeprowadzam właśnie degustację porównawczą dwóch warek tego piwa z datami ważności 09.05.2014 r. oraz 22.09.2015 r.
Może jednak się skuszę i na tę jesień coś przyniosę.Dam znać co tam obecnie siedzi w innych starych rzutach
-
👍 1
Comment
-
-
19-12-2015, 18:01
Część opisu skopiowałem z mojego posta z roku 2015
Kolor: Mętny - pomarańczowo - złoty - bez zmian
Piana: Mega olbrzymia piana, nie mogłem nad nią zapanować hehe, po 5 minutach opadła do centymetrowej cudownej kremowej warstwy - tutaj nic się nie zmieniło
Zapach: Szampan, słodkość, owocowość coś w stylu cydru, alkohol, delikatne akcenty chmielowe - dokładnie nadal jest to samo
Smak: Kwaskowe, słodkie, owocowe, jak bym pił szampana lub cydr , alkohol bardzo dobrze ukryty, cynamon, goździki, goryczka średnio-lekka
Wysycenie: Bardzo wysokie, ale w końcu to szampan - nic sie nie zmieniło
Uwagi: Warka:
20/ 01 / 2024
13:55 B
alk. 9% obj.
ekstr. 19% wag. - teraz jest 18% wag.
Po 5 latach nadal jest tak samo. Piwo trzyma poziom i ma swój niepowtarzalny urok smakowy
Piwo w stylu Piwa Belgijskiego.
Zdecydowanie polecam.
Bardzo dobry produkt.2 Photos
-
👍 2
Comment
-
-
Bieżąca warka z Lidl'a. Gushing, bardzo korzenny zapach, ale też owoce-morela. Nuta dolna, o dziwo pszenica. Smak piekąco-pszeniczny, imbir, tatarak, finisz goryczkowy, trochę oleisty. Przez to duże wysycenie nie ma łatwości w piciu, bo profil ciekawy, ale piwo niepoukładane. Poczwórny jak pamiętam bardziej mi podchodził.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
Comment