Artezan, Dziadek Mróz

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Wczoraj tak-se wyczesałem z garażu jakąś no-name flaszkę, owiniętą folią bąbelkową.
    W trakcie picia, gdy mnie moce zawarte w piwie wspomogły, zacząłem kombinować i przypominać sobie, co to może być...
    On Ci to był, obecnie nienajlepiej kojarzący się nazwą z dziwnym państwem, władanym przez kurdupla o szczurowatej twarzy...
    Ale piwo wchodzi godnie, aksamitnie, choć jakoś nie zapadła mi w pamięci jakaś szczególnie rozbudowana paleta smakowa... Może moc była ze mną...?
    Po półtorarocznej przerwie kolejne podejście degustacyjne. Mrozu póki co nie ma, musiałem go osobiście z garażowych czeluści przynieść...
    W dalszym ciągu potwierdzam wcześniejsze doznania, piwo wypite w ramach "spełnienia wieczoru", poprzedzone Staropolskim Mocnym i Koźlakiem Dubeltowym.
    Obawiałem się, że listopadowy poranek może nieprzyjemnym być, okazało się - bezpodstawnie (przynajmniej nie z powodu wieczornego nadużycia mocy...).
    Mam chyba jeszcze jedną flaszkę .

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Artezan, Case Solved Hazy West Coast IPA
      ART
      Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
      Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...
      2023-12-30, 14:41
    • darekd
      Artezan, Two of Us
      darekd
      Cold IPA,

chmiele: Citra (Cryo), Nelson Sauvin, Ekuanot

15% ekstr.
      5,5% alk.

Aromat - chmielowy, cytrusowo-żywiczny
      Piana - wysoka, opada dość szybko do trwalszego kożuszka
      Barwa - złoto-słomkowa, zamglona
      Wysycenie - średnie, musująca...
      2025-04-01, 21:15
    • etman
      Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
      etman
      Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
      2025-01-03, 01:43
    • ART
      Artezan, Kalambury Session Hazy IPA
      ART
      Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.

Parametry 5 abv, 12 ekstr.

Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
      Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....
      2024-12-07, 19:01
    • darekd
      Artezan, And the Planets Are Going Crazy
      darekd
      "Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7

15% ekstr., 6,3% alk.

Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
      2024-02-25, 01:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...