Jest w Czeskim Raju lane za 15 zł. Szczerze mówiąc zadrżała mi ręka i nie kupiłem, szczególnie że smakuje tylko niektórym. Ciekawi mnie powodzenie na rynku piwa w cenie wybitnie premium w sytuacji gdy wiele osób pisze na browar.biz, że dla nich granicą jest 10 zł.
Widawa, Renifer
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziJest w Czeskim Raju lane za 15 zł.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedzi(...) wiele osób pisze na browar.biz, że dla nich granicą jest 10 zł.
Comment
-
-
Bez sensu porównywać browar na Jurze i Gościszewo do instalacji Kaspara.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wszystko. Nie będę tego roztrząsać, bo mnie zaglądanie do cudzej kieszeni nie interesuje.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Czym innym jest zaglądanie do czyjejś kieszeni (przecież nikt nie pyta ile Kopyr naczesał kasy )) ) tylko jako konsument pytamy o koszt produktu - czy uzasadnia on taką cenę, czy po prostu jesteśmy pukani w ...kakałko, przepraszam znaczy czy stosowana jest strategia spijania śmietanki i relewantne pozycjonowanie
ps. Renifer w PDSL kosztował chyba taniej niż 15. Zresztą 15 czy 10 - nakrótkich nogach jest takie działanie i takie ceny - ten gliniany kolos piwnej "rewolucji" przewróci się wcześniej niż powstał - i to mnie najbardziej martwi bo przy takich cenach nie ma to szans na dłuższe istnienie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Kolos się nie przewróci, póki będzie zasypywał rynek nowościami. Wzbudzą ciekawość, sprzedadzą się nawet mimo zaporowej ceny, ale pewnie tylko raz... Mnie zastanawia, jak będzie wyglądała sytuacja takich inicjatyw w momencie, gdy wyczerpią się pomysły na nowe piwa i trzeba będzie jakoś ustabilizować ofertę. Czy wtedy będzie dużo chętnych do kupowania piw po 7-9 złotych. Piw, których już próbowali i które już nie są nowościami...
Żeby być w temacie - kupiłem Renifera, głównie przez to, że go nie piłem i przez lakę na kapselkuBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Ano, dużo prawdy w tym co piszecie. Sam biegam na premiery piw Kopyra, ale głównie dlatego, że nowość, że premiera, że może tego nie powtórzą, a warto spróbować, a także dlatego, że dowieźli tylko jedną skrzynkę i trzeba pędzić żeby być w elitarnym gronie zdobywców Piwa uważam zwykle za świetne, ale nie wiem czy którekolwiek kupiłbym ponownie w takiej cenie. To jest cena na premierę, ale dla stałej sprzedaży i utrzymania klienta by trzeba ją ściąć o przynajmniej 30%. Albo więcej. Moim zdaniem nie ma też sensu takie podejście, że piwa Widawy nie ustępują Mikkellerowi, więc sprzedawajmy za tyle samo. Może i nie ustępują, ale piękne byłoby to, żeby polskie piwa w polskich cenach nie ustępowały Mikkellerowi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziMnie zastanawia, jak będzie wyglądała sytuacja takich inicjatyw w momencie, gdy wyczerpią się pomysły na nowe piwa i trzeba będzie jakoś ustabilizować ofertę.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Podejrzewam osobiście, że marża w lokalach jest po prostu wysoka.
Jeśli np. Graf potrafi sprzedawać produkty z Widawy w cenie takiej jak w browarze, to znaczy, że dostaje cenę na tyle atrakcyjną, że mu się to opłaca (trzeba pojechać, odebrać itd.).
Natomiast nie wierzę, żeby lokale dostały ceny zaporowe (czyli gorsze od sklepów). Czyli odnosząc to do Renifera: w butelce 0,5l kosztuje 10zł (w sklepie), więc 15zł w lokalu oznacza minimum 6-7zł marży lokalu.
Comment
-
-
Z całym szacunkiem do Widawy ale Mikkeller to inna liga.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment