Piwo gotowe do oceny
Sulimar, Cornelius Cytryna
Collapse
X
-
Sulimar, Cornelius Cytryna
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Cytrynowy dość mocno mętny. [5]
Piana: Niezbyt wysoka, ale dość gęsta, śnieżnobiała. [4]
Zapach: Cytrynowy. [3.5]
Smak: Przypomina w smaku napój "Zbyszko Trzy Cytryny" - kwaśne, z cytrusową goryczką, posmaki piwne ledwie wyczuwalne. [3]
Wysycenie: Wysokie, dobrze orzeźwia. [5]
Opakowanie: Etykieta zgodna z serią, ładny kapsel dedykowany piwu. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.575]♪♫
♫
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowo - zółty, mętny, nie za bardzo mi podchodzi [3]
Piana: obfita po nalaniu, szybko opada do cienkiego kożuszka na piwie i lekkiej firanki na szkle [2.5]
Zapach: dominuje cytryna, nic po za nia nie czuję [2]
Smak: cytryna cytryna i jeszcze raz cytryna, dopiero gdzies daleko w tle leciutki słodowy posmak, nic po cytryna nie czuć, piwo dośc treściwe i pełne, czuć piwną bazę tylko w postaci konsystencji [2]
Wysycenie: toszkę za duzo [4]
Opakowanie: opakowanie podoba mi się, do tego dedykowany do piwa kapsel [5]
Uwagi: Po bananowym piwie, które mi smakowało spodziewałem się czegoś lepszego, od tego piwa już wole się napić 3 Cytryn niż tego piwa
Moja ocena: [2.35]Last edited by becik; 2013-01-04, 21:26.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Cytrynowożółty, nieklarowny [3.5]
Piana: Niezła jak na smakowego pszeniczniaka. Niezbyt obfita, ale dość trwała. [4]
Zapach: Dominuje cytryna, weizenowe nuty niewyczuwalne. [3.5]
Smak: Nie jest źle. Dominuje cytryna, nuty weizenowe schowane. Co najważniejsze - piwo nie jest słodkie. [4]
Wysycenie: Jak na pszeniczniaka - dość słabe. Raczej przypomina radlery. [3]
Opakowanie: Jak w reszcie Corneliusów. [4]
Uwagi: Kupione w sumie głównie dla kapsla. Raczej nie wrócę.
Moja ocena: [3.75]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo jasny, słomkowy, wyraźne zmętnienie [3.5]
Piana: mniej obfita niż w normalnych "pszeniczniakach"; udało mi się uzyskać bardzo ładną "poduszkę" z drobnymi pęcherzykami, ale szybko zredukowała się do cienkiej warstwy; słabo oblepia szkło [4]
Zapach: cytryna, limonka; próbowałem wyczuć coś z Hefeweizena, ale nie udało mi się [2.5]
Smak: słodki, z lekkim kwaskiem, goryczki zero; bardzo mocne skojarzenia z Fantą i jakimś ze smakowych piw (Gingers albo Redds, pamięć mnie zawodzi) [3.5]
Wysycenie: wysokie, znowu skojarzenia z Fantą [3.5]
Opakowanie: etykieta nawet ok, jest specjalny kapsel, jest dokładny skład, ale czytelność kontretykiety jest koszmarna - kreski wpoprzek tekstu nie ułatwiają czytania [2.5]
Uwagi: Dobry zamiennik Fanty, jeśli ktoś lubi, bo piwnych smaków nie stwierdziłem. Ogólnie strata czasu.
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
Comment