Piwo gotowe do oceny
Cieszyński Browar Mieszczański, Koźlak Wędzony
Collapse
X
-
Cieszyński Browar Mieszczański, Koźlak Wędzony
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Mało koźlakowaty, ale smaczny; ekstrakt 12,5%, alkohol 5% (info z etykiety piwa na wynos). Wędzonka niezbyt wyczuwalna, dość treściwe w smaku. Raczej z dominacją słodyczy.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
piłem przed świętami,mało to koźlakowe, jeszcze mniej wędzone.
Słaby, posmakowało mi tam akurat coś innego.
Comment
-
-
Na Chmielakach ponownie nabyte i wędzoność była w tle, jak trzeba, ale to nie koźlak. Puste, ani odrobiny treściwości typowej dla koźlaka. Nie czuć karmelowych nut. Smakowało jak rozwodnione piwo. Bardziej jak zwykłe ciemne. Mała strata bo po 4 zł. Szkoda takiej wtopy, bo z 12,5 blg to żaden koźlak nawet z nazwy.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny, brązowo-rubinowy [4]
Piana: beżowa, gęsta ale delikatna gdyż szybko opada, nie osadza się na szkle [3.5]
Zapach: słabiutki i ledwo wyczuwalny, zapach palonego karmelu i slodu [3]
Smak: dość wodniste, płytkie, rozwodnione, lekka palona nuta, suszone śliwki z lekko cierpkim winnym posmakiem, goryczka delikatna, całość dopełnia lekki kwasek w tle [2.5]
Wysycenie: za duże [3.5]
Opakowanie: fajna etykieta w butelce 0.33, gładki kapsel [4]
Uwagi: Słabe piwo, a gdzie ta wędzonka to nie mam pojęcia
Moja ocena: [2.975]Last edited by becik; 2014-01-21, 19:53.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment