Kolor: czarna nieprzenikniowa [5] Piana: ciemno-bezowa, zwarta, drobna, utrzymuje się dłuższy czas, dość szybko opada nie wiadomo kiedy [4] Zapach: pranie nic nie czuję, to co wyniuchałem to mocna palona kawa z owocowym podkładem [2.5] Smak: gęste, treściwe, pełne, cudownie oblepia usta, doskonale wywazone wszystkie smaki, mocno zarysowany posmak palonej kawy, dość gorzkawe ale ta gorzkawośc świetnie przygaszona posmakiem gorzkiej czekolady i leciutkiej owocowej nuty [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: jak jest, każdy widzi, super opakowanie [5] Uwagi: Z pewnym sceptycyzmem podchodziłem do tego piwa ale po jego wypiciu stwierdziłem, że raz na rok można zaszaleć z tak dobrym produktem, który pije się z prawdziwą przyjemnością
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2012-12-31, 19:31.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Z tego co widzę, nie piłem Mazáka ok 10 lat Ten rzemieślnik z Moraw Południowych mocno się chyba rozwinął od tamtych czasów i jeśli chodzi o warzenie to ilość uwarzonych gatunków robi wrażenie. Dostępność też się poprawiła (kupiłem poza Morawami).
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
Comment