Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki
Wyświetlenie odpowiedzi
Widawa, Sęp
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, leciutko mętny. [4]
Piana: Biała, wysoka, bardzo drobna, sztywna i trwała, mimo, że nalewając obawiałem się o jej kondycję, bo piwo było "festschłodzone". [4.5]
Zapach: Silny, sprawia przez chwilę złudne wrażenie słodowego, a w rzeczywistości jest megażywiczny, także chmielowy, z malutkim śladem ziołowo-owocowym (a może mi się tylko wydawało...?) [4]
Smak: Tak, jak się spodziewałem - początkowo powala, żywiczno-chmielowa goryczka nokautuje, ale w trakcie dalszego picia jakoś daje radę. [4]
Wysycenie: Delikatnie w paszczy musuje, wyczuwam, mimo porażonych zakończeń nerwów, chyba jest OK. [4]
Opakowanie: Małą buteleczka, goły biały kapsel, baaaaardzo fajna westernowa eta. Świetna nazwa (kocham tę animalistyczną serię ), pełne info. Jedyny minusik za ten kapsel... [4.5]
Uwagi: Doceniam powagę piwa, degustacyjnie dla mnie fporzo wery macz, ale na relaksowe picie w pubie/domowym fotelu to jednak nieco zbyt ekstremalne jest.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Różnice w beczkach w poszczególnych lokalach mogą wynikać tylko z 3 czynników. Infekcji, innej warki lub większej ilości drożdży. Tylko przykro mi docent, ale żadna z tych rzeczy nie wpływa na wyparowanie goryczki. Nie ma takiej opcji, żeby Sęp w Setce miał "śladową goryczkę", po prostu jest to niemożliwe. Jedyne co pozostaje to autosugestia. Wystarczy, że ktoś powie, "ej to piwo w ogóle goryczki nie ma" i sporo pijących przestanie tę goryczkę czuć. Inną możliwością jest efekt halo, jeśli wcześniej wypiłbyś jakieś megagoryczkowe piwo, to po nim inne może się wydać słabo goryczkowe, mimo że obiektywnie będzie gorzkie. Innej możliwości nie widzę. Piwo było z jednej warki, z jednego tanku, rozlewane w ciągu kilkudziesięciu godzin. Nie ma możliwości, żeby goryczka się zredukowała w takich warunkach.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziDokładnie, nic nie tłumaczy różnic w goryczce. Przed Sępem wypiłem jednego hefeweizena i jednego wita, a więc nie są to piwa, które mogą wpłynąć na zakłamanie goryczki. Podobną opinię o Sępie wyrazili Grzegorz oraz Szymon z Setki (certyfikowani sędziowe PSPD). Fajnie, gdyby któryś z chłopaków z Setki wypowiedział się w tym temacie.
Comment
-
-
Jest i piąta. Cytując kopyra;" docent się nie zna"„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziJest i piąta. Cytując kopyra;" docent się nie zna"Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNa szczęście mamy piwnych Dżadż Dredów z PSPD„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Dla mnie Sęp jest jedynym kandydatem do wydarzenia roku i piwa roku.
Piwo zrobione na "odwal się" (zmiecione z lady stoiska chmiele, skrócona fermentacja "bo tank był wolny") osiąga cenę Mikkellera czy Toccalmatto i sprzedaje się na pniu. Szczerze zazdroszczę realizacji tego biznesu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziW Setce Docent nie ma chodówPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi(...) Piwo zrobione na "odwal się" (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart Wyświetlenie odpowiedziPiłem beczkową wersję Kawki na początku grudnia i miesiąc od premiery jakby zyskało (wydaje mi się "kawa" jakoś się ułożyła w piwie)
Comment
-
Comment