Kolor: Żółty, mętny, miodowy. Czyli tak jak przystało na piwo miodowe [5] Piana: Dość obfita, średnie pęcherzyki, opada powoli ładnie brudząc szkło. [4] Zapach: Miodowo - zbożowy, niezbyt intensywny. W tle lekka metaliczność. [3.5] Smak: Słodkie, miodowe, jednak miód nie dominuje, po przełknięciu wyraźna kwaskowa nuta miodowa, goryczka mizerna. W sumie niezłe. [4] Wysycenie: Dość wysokie, piwo siada na żołądku. Mogło by być niższe. [4] Opakowanie: Pucha w ładnej kolorystyce, nieśmiertelne wstęgi i plastry miodu. Nazwa piwa dość osobliwa, niestety brak ekstraktu. [3] Uwagi: Dostępne w sieci aldi, za jedyne 2,35. W tej cenie to chyba najlepsze miodowe na rynku.
Kolor: Zółty, dosyć jasny, trochę mętny. Bardzo odpowiedni. [4.5] Piana: Przeciętna. Niezbyt wysoka, pęcherzyki średniej wielkości, opada nie za szybko. Do końca zostaje obręcz. [3.5] Zapach: Miód i słód. Zapach trochę sztuczny. Przebija się kwasek. [3] Smak: Z początku wysoka kwasowość. Słodki miód schowany w tle. Z czasem pojawia się nieduża goryczka. Końcówka zostawia trwały gorzki posmak, co jest bardzo pozytywne. [4] Wysycenie: Według mnie za niskie. [2.5] Opakowanie: Nazwa według mnie nietrafiona. Puszka za to bardzo ładna. Szkoda że nie wszystkie należne informacje podano. [4] Uwagi: Piwko przyjemne, wśród miodowych jedno z lepszych. Na plus także niska cena. Warto spróbować.
Kolor: lekko mętny, złoty. Bardzo adekwatny do gatunku. [5] Piana: Jak na piwo miodowe uznałbym za obfitą. Utrzymała się w zasadzie do końca picia. Bdb. [5] Zapach: tu gorzej. Mało intensywny i chyba bardziej aromatu niż miodu. [3] Smak: Bardzo OK. Nie za słodki, pozostawia goryczkę. [4.5] Wysycenie: Poprawne, choć mogłoby być ciut większe. [4] Opakowanie: Ładna puszka, szkoda, że brak pełnego składu, tylko taki ogólnikowy. Brak ekstraktu. [3.5] Uwagi: Kupione w sklepie Aldi w Łodzi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
Miód jest sztuczny, a piwo kwaśne jak cholera. Masakra jakaś...
Właśnie kwaskowatość tego piwa i zawyżony ekstrakt (inne piwa BŁ o alkoholu 5,7% mają 11.7% wag.) sugerują, że miód jest prawdziwy. A samo piwo dla mnie jest poprawne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
Właśnie kwaskowatość tego piwa i zawyżony ekstrakt (inne piwa BŁ o alkoholu 5,7% mają 11.7% wag.) sugerują, że miód jest prawdziwy. A samo piwo dla mnie jest poprawne.
Aż tak nie wnikałem, poza porterem nie jestem koneserem łódzkich piw tak jak Ty
Mi zapach skojarzył się ze sztucznym miodem, a kwasowość z moją ostatnią zainfekowaną warką dunkelweizena.
Dzięki, ale trochę mi jakoś niezręcznie zamawiać piwo w puszce (na dodatek "Ludowe" ) z dostawą kurierem... .
Przy najbliższej okazji pobytu w tzw. mieście Łodzi i okolicach się rozejrzę..., albo, po prostu, podjadę do "Piwoteki".
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment