Kolor: Ciemniejsze złoto, nieco zamglone. [3] Piana: Pojawiła się i szybko znikła. Bardzo szybko. [3] Zapach: Czysty, słodowy. Przyjemny. [3.5] Smak: Słodowe, dość pełne. Goryczki nie ma. Cienizna. [3] Wysycenie: Trzyma się długo, pod koniec trochę brakuje. [4] Opakowanie: Naćkane niemożebnie, oczopląsu można dostać. [3] Uwagi: Bez sensu piwo.
Kolor: Jasnozłoty, klarowny. [5] Piana: Nizebyt wysoka, niezbyt trwała. Średnia i drobna. [2.5] Zapach: Lekko słodowy, lekko metaliczny. [3] Smak: Piwo wyraźnie wodniste, ale za to z całkiem przyjemnym posmakiem chlebowo-zbożowym. Goryczka bardzo nikła. Właściwie tyle. [3] Wysycenie: Wcale nie za wysokie. Pasuje. [5] Opakowanie: Meh. Nie za ładne, nie za ciekawe, bardzo nijakie. [3.5] Uwagi: Wypite bez skrzywienia, ale i bez zachwytu.
Kolor: Złoty, klarowny [4] Piana: Całkiem spora i opada powoli [4] Zapach: Słodowy, trochę koncerniakowy. Dość mdły. Całość ratuje ciekawa jakby drożdżowa nuta [3] Smak: W sumie pozytywne zaskoczenie. Profil piwa zdecydowanie słodowy, ale przykrych posmaków i innych negatywnych elementów nie stwierdziłem. Jest też nawet przyjemny chlebowo-drożdżowy smaczek. Goryczka bardzo niemrawa i to minus piwa. Dość przeciętny, ale w sumie przyzwoity lager. [3.5] Wysycenie: Średnie w kierunku do wysokiego. Nie przeszkadza [4.5] Opakowanie: Krajanowy przaśny, kojarzący się z PRL klimat. Nie podoba mi się [2.5] Uwagi: Skusiłem się bo była przecena (bliska data 27.11.2016). Krajanowe lagery zazwyczaj były obrzydliwe. Tym razem było OK
Kolor: dosyć blady [2.5] Piana: Słaba szybko znika [2] Zapach: Prawie nie wyczówalny [1.5] Smak: Jak niezbyt pijalny koncerniak [1] Wysycenie: Ujdzie [3.5] Opakowanie: Najlepsza rzecz z tego wyrobu ładna i klasyczna. [4.5] Uwagi: Piwo nie warte swojej ceny tzn. w ogóle nic nie warte.
Kolor złocisty, klarowny. Piana jasna niezbyt obfity głownie ze średnich drobnych pęcherzy, szybko padł do minimalnej warstwy.
Aromat słodowy, lekko słodkawy. Do tego dochodzą nuty chmielowe, ziołowe i troszkę kwiatowych nut.
W smaku przypomina mi stare piwa. Słodowość z niezbyt wysoką goryczką. Wysycenie średnie do wysokiego, alkohol niewyczuwalny.
Comment