Kolor: Ładny, ciemny, lekko wpadający w rubin. [4] Piana: Rzadka, nietrwała, redukuje się do obrączki [2.5] Zapach: Słabo wyczuwalny, trochę karmelowy, lekko palony [3] Smak: Dość płytkie w smaku, wodniste, lekko palone, kawowo-słodkawe. [3] Wysycenie: Dość dobre [4] Opakowanie: Bączek z etykietą zgodną z całą serią piw "Śląskie", kapsel czarny, podany ekstrakt. [4] Uwagi: Dałem za to piwo 1,69 w osiedlowym Lewiatanie, co ciekawe doliczono mi aż 80 groszy kaucji za bączka.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Tym razem piwo Golberg mamy z Zabrza (kod LD).
Zawartość alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny złoty.
Aromat - metal, stare monety.
Smak - słodkawa zbożowość na metalu, lekka...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Comment