Artezan (Natolin), Pacific Pale Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

ode mnie tez wielkie pochwaly za to piwo. Pite w poznanskiej setce na kolana powalolo juz samym zapachem
    Bardzo smaczne piwko. Chetnie zdegustowalbym w domowym zaciszu
    LP

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9789

Kurczę, wczoraj pita w P2SL wersja beczkowa była znacznie bardziej goryczkowo-wytrawna od tego, co niedawno piłem w butelce... O co chodzi...? Nie, żebym się jakoś szczególnie czepiał, choć mnie bardziej podeszła wesja łagodniejsza...

Comment

• cap-n-go
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.05
        • 273

Bardzo fajne piwo, kompozycja tropikalnych owoców z dobrze podkreśloną ale nie przytłaczającą cytrusową goryczą - całość jest na swój sposób (w jaki piwo pale ale może być ) rześka i świeża. Bardzo podoba mi się też etykieta, kojarzy w jakiś sposób z latami 80tymi w Ameryce, Donem Johnsonem i Policjantami z Miami

Brawo dla kolegów z Artezana!

Comment

• Oskaliber
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.05
          • 727

Kolor: Złoty, mętny.
          Piana: Biała, średnio pęcherzykowa, niezbyt obfita ale dosyć trwała. Lekko dziurawy kożuch walczy do końca.
          Zapach: Chmiele amerykańskie: cytrusy, owoce tropikalne.
          Smak: Dosyć wytrawne. Lekka słodowość równoważona dużą dawką smaków chmielowych (cytrusy, sosnowość) i żywiczną goryczką, która w porównaniu do innych rodzimych produktów na amerykańskich chmielach jest dosyć słaba.
          Wysycenie: Średnio wysokie.
          Ogółem: Mam wrażenie, że Artezan chciał nam pokazać, że amerykański chmiel nie musi oznaczać od razu wykręcającej gębę goryczki, do której zostaliśmy przyzwyczajeni. Sam jestem akurat goryczko-maniakiem, więc subiektywnie jakoś specjalnie mnie to nie zachwyciło. Obiektywnie jednak piwo jest naprawdę fajne, dosyć lekkie, dosyć mocno nasycone, bardzo pijalne przez co byłoby doskonałym piwem na upały no i pewnie przekona kilka kolejnych osób, które nie są specjalnymi maniakami goryczki do amerykańskich chmieli.
          Uwagi: Wersja butelkowa.
          Last edited by Oskaliber; 2013-03-04, 21:28.
          BeerFreak.pl

Comment

• Cannabee776i99
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2009.08
            • 658

Obecnie moje ulubione piwo obok Rowing Jacka

Comment

• kwiatek62
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2012.05
              • 2

Ocena z ARTomatu

Kolor: żólto pomarańczowy ale niestety lekko mętny [3.5]
              Piana: dość obfita, średnio trwała [4]
              Zapach: bardzo silny ale nie do końca przekonujący - przebija coś nieprzyjemnego (trawiastego?) [4]
              Smak: Wypiłem już niejedno APA w życiu ale smak tego jest tragiczny - zero słodowości, trawiasto-ziemisty wyjątkowo cierpki smak amerykańskich chmieli. Goryczka solidna ale jakaś piołunowa... [1]
              Wysycenie: średnie [4.5]
              Opakowanie: ciekawa etykieta niestety słabo czytelna - bez okularów nie mogłem nic odczytać. [4.5]
              Uwagi: Moim zdaniem piwo jest zbyt ostre brak mu ciała... aromat to nie wszystko - jestem zawiedziony.

Moja ocena: [2.825]

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

He, he. Nie ma to jak pierwszym postem pojechać jedno z lepszych krajowych piw. Witamy w gronie hejterów
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Sunny
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2013.02
                  • 8

Ej mi też właśnie nie smakowało za bardzo, pomimo tego że ine piwa z Artezana lubie, to te smakuje mi solą, może jakaś felerna beczka albo coś. Z tymi cytrusami też bym tak nie przesadzał że są super wyraźne.

Pzdr!

Comment

• lucifuge
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2009.11
                    • 309

Dwa debiuty i dwa strzały w artezana. I żeby była jasność to podpadly i beczka i butelka :-)

Comment

• Sunny
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.02
                      • 8

Bo nie wiedziałem w którym wątku napisać, ale bardzo mnie to interesuje czy inni też tak mają dopiero później trafiłem na ten topic.
                      Dlaczego nie można usuwać swoich postów na forum ?

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sunny Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...)
                        Dlaczego nie można usuwać swoich postów na forum ?
                        Żeby na takich ja Ty mieć haka po wsze czasy

Comment

• Sunny
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.02
                          • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                          Żeby na takich ja Ty mieć haka po wsze czasy

aaa spoko

polecam też teorie spiskowe, moge być masonem spiskującym przeciw artezanowi sprzymierzonym z browerem pinta/ab/kopyr :P wedle Waszego uznania

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sunny Wyświetlenie odpowiedzi
                            aaa spoko

polecam też teorie spiskowe, moge być masonem spiskującym przeciw artezanowi sprzymierzonym z browerem pinta/ab/kopyr :P wedle Waszego uznania
                            Mamy to już rozpracowane. Pinta i Kopyr są na pasku GŻ, AB ma powiązania z KP a i mason też jest - ten kolaboruje z Jabłonowem i Tarczynem
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Sunny
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2013.02
                              • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mamy to już rozpracowane. Pinta i Kopyr są na pasku GŻ, AB ma powiązania z KP a i mason też jest - ten kolaboruje z Jabłonowem i Tarczynem
                              damit ! wszystkie fajne opcje zajętę

wracając do merytoryki, jak z tym słonawym posmakiem ? piłem w czasie premiery pierwszej warki (drugiej chyba jeszcze nie lali ? ) i cos mi nie pasowało, dopiero kumpel mi zwróicł uwagę na ten posmak i chodzi mi to po głowie....

w weekend warzę pierwszą warkę w domu, staram się zwracać uwagę na rożne posmaki bardziej lub mniej chciane, wiele osób na forum chwali to piwo, mi jednak cos w nim nie pasuje

Comment

• Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4472

Jakże wiele różnych rzeczy nie pasuje czytelnikom tego forum. Mnie na przykład nie pasuje idiotyczno-infantylne zaczynanie postu od "ej". Zawsze myślałem, że piwo nie jest napojem dla młodzieży szkolnej.

Comment

Przetwarzanie...
                                X