Podobno obecnie dostępny w sklepach Kormoran Ciemny to już nowa warka, która ma być bliższa obietnicom lekkiego acz treściwego, ciemnego piwa. Faktycznie tak jest, próbował ktoś?
Kormoran, Ciemny
Collapse
X
-
Piłem warkę z 30 lipca, albo sierpnia. Nie bardzo wiem, do kogo skierowane teraz jest to piwo . Pozbyto się kwaśnego posmaku oraz pseudo waniliowych nut. Niestety smakuje jak rozwodniony Warmiak, albo co gorsza ciemna wersja Rześkiego. Może jak poleży nabierze wytrawności.
-
-
Piłem piwo z datą 24 sierpnia.
Zniknęły nuty czekoladowo-waniliowe. W zapachu dominuje teraz karmel. Smak jest sympatyczny, też lekko karmelowy, leciutko palony. Piwo jest jednak zdecydowanie za mało treściwe, jak na 12,5 i niskie odfermentowanie. Taki smak pasowałby raczej do ekstraktu 11, wtedy wszystko by pasowało.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny rubinowy , klarowne [5]
Piana: Obfita , gęsta , długo sie utrzymuje [4.5]
Zapach: kawowy , karmelowy , [4]
Smak: Słody palone i mój ulubiony smak monachijskiego [4]
Wysycenie: jak na mój gust mogło by być trochę większe [3.5]
Opakowanie: Poprawne , wszystkie informacje , firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Bardzo ciekawe piwo , moje było trochę ciepłe .cena tez przystępna. Nabyte w PiP
Moja ocena: [4.1]Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Moja sensoryka kiepska, bo wanilii nie czuję. Nie czuję premedytacji. Piwo niczego sobie. W składzie jest aromat czekoladowy. No nie podoba mi sie dodawanie jakiś tam aromatów sztucznych. Pewnikiem mam fiksację, ale jak płace 4 pln za piwo, to oczekuję, że nie będzie miało E-cośtam. Z drugiej strony piana przepiękna, DMS-u brak ( hurra, hurra, Kormoran zrobił piwo bez posmaku warzywek, pomnik mu za to). CZytając opisy poprzedników oczekiwałem czegoś wstrętnego.Wszak przez to piwo pewni forumowicze obiecali bojkotować BK . Wszak premedytacja. A tu mam dośc smaczne ciemne piwo. W 100% lepsze niż ten warzywkowy Kormoran Jasny.
Kupiony w płockim PiP. Czyli z definicji niektórych sekciarzy jest to złe piwo. ( dobre piwo jest dostępne w odległości, w której furmanka może dowieść, jak jest dalej, to jest złe, nie dotyczy to piw zagranicznych. Czesi nie eksportują kiepskich piw. )
;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziCZytając opisy poprzedników oczekiwałem czegoś wstrętnego.Wszak przez to piwo pewni forumowicze obiecali bojkotować BK .
;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziKupiony w płockim PiP. Czyli z definicji niektórych sekciarzy jest to złe piwo. ( dobre piwo jest dostępne w odległości, w której furmanka może dowieść, jak jest dalej, to jest złe, nie dotyczy to piw zagranicznych. Czesi nie eksportują kiepskich piw. )
;-)JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziMoja sensoryka kiepska, bo wanilii nie czuję. Nie czuję premedytacji. Piwo niczego sobie. (...)CZytając opisy poprzedników oczekiwałem czegoś wstrętnego.Wszak przez to piwo pewni forumowicze obiecali bojkotować BK . Wszak premedytacja. A tu mam dośc smaczne ciemne piwo. W 100% lepsze niż ten warzywkowy Kormoran Jasny.
Kupiony w płockim PiP. Czyli z definicji niektórych sekciarzy jest to złe piwo. ( dobre piwo jest dostępne w odległości, w której furmanka może dowieść, jak jest dalej, to jest złe, nie dotyczy to piw zagranicznych. Czesi nie eksportują kiepskich piw. )
;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi/.../ Swoim sarkazmem tylko się ośmieszasz, bo Kormoran oficjalnie przyznawał, że to nie tak miało być. Inna sprawa, że piwo z pierwszej, kompletnie nieudanej warki sprzedało się świetnie.
Ja mam tylko poglądy.
I tak ogólnie to nie ja jestem największym demaskatorem na tym forum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziTak, ja wiem, że BK oficjalnie to przyznał, jestem sekciarzem, ale nie aż tak ( to emotka klasyka ) A żeby się ośmieszyć trzeba traktować siebie samego bardzo poważnie. I uważać swoje zdanie za bardzo istotne. Nie uważam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi/../. A tu się okazuje, że zrobiłeś to z premedytacją, bo dobrze wiedziałeś, że chodzi o inną warkę. Jednym słowem - trollujesz.
Comment
-
-
Człowieku, poczytaj sam siebie. Niby oceniasz piwo, a co tam jest o piwie? Większość tekstu to wycieczki pod adresem innych oceniających, choć pili oni zupełnie inne piwo. W dodatku przyznajesz się, że jesteś tego świadom. Szmaciarskie zachowanie jak dla mnie...
Comment
-
-
Zakupiłem dzisiaj z ciekawości butelkę Ciemnego, spodziewałem się mocno goryczkowego czarnuszka,a mój egzemplarz był niestety bardzo kwaśny, strasznie się zawiodłem.
Na plus jednak jest zapach, bo bardzo wyraźnie wyczuwałem w nim czekoladowe nuty, sztywna, zwarta beżowa piana, utrzymująca się długo, kolor bardzo ładny pod światło wpadający w rubin. Tak więc wszystko było by dobrze gdyby nie najważniejsze - smak.
dla mnie 2/5 spodziewałem się dużo więcej po tym piwie.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment