Sulimar, [Jako] Celtyckie Ciemne Miodowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Sulimar, [Jako] Celtyckie Ciemne Miodowe

    Piwo gotowe do oceny

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: bardzo ciemne, rubinowo-brunatne [4]
    Piana: beżowa, krzaczasta, opadała powoli osadzając się małymi kępkami na szkle [3]
    Zapach: słaby, słodowo-owocowo-miodowy [3]
    Smak: brak pełności, czuć dominujący lekki miodowo-gorzkawy posmak, mam wrażenie jakby były w tym piwie jeszcze jakieś wiśnie, w tle minimalne słodowe nuty [3]
    Wysycenie: trochę za dużo, piwo było zbyt ostre w smaku i na podniebieniu [3.5]
    Opakowanie: fajne etykieta, jeszcze fajniejszy kapsel, brak info o producencie [3]
    Uwagi: Mi nie smakuje i tyle w temacie, miłołnikowi pasiek w piwie może i tak

    Moja ocena: [3.075]
    Attached Files
    Last edited by becik; 2013-02-27, 23:12.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • TheBobolo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2014.07
      • 59

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: ciemnobrunatny, prawie czarny, piwo klarowne [4.5]
      Piana: na początku ładna, jednak szybko opada, potem praktycznie brak [2.5]
      Zapach: bardzo mocno miodowy, przytłacza inne aromaty, wyczuwalne nuty orzechowe, palone, kawowe, ciemnego chleba, słodowe [3]
      Smak: bardzo słodki, mocno miodowy, nuty ciemnego chleba, praktycznie brak goryczki chmielowej, lekka goryczka alkoholowa, trochę mi się skojarzyło że smakuje jakby wymieszać podpiwek z ciemnym mało nachmielonym piwem [3]
      Wysycenie: odrobinę za mocne [4]
      Opakowanie: niezła etykieta, ale trochę wygląda jak składana w paincie [3.5]
      Uwagi: Piwo bardzo słodkie, mulące, na etykiecie piszą, że podobno dobre do grzania z przyprawami. Nie próbowałem, może faktycznie na jakieś mroźne wieczory byłoby lepsze.

      Moja ocena: [3.1]
      Begonia non omlet.

      Comment

      • Pess09
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.12
        • 284

        #4
        Ocena z ARTomatu

        Kolor: Mocna herbata z rubinowymi refleksami pod światło [3.5]
        Piana: Duże pęcherzyki po, po sekundzie znika w zapomnienie. [1]
        Zapach: Miód, suszone śliwki, rodzynki, karmel [4]
        Smak: Do znudzenia słodki, mało nut ciemnych słodów, jak wszystkie inne piwa miodowe jest dla mnie zbyt słodkie i monotonne. [3]
        Wysycenie: Średnie w strone mocnego [4]
        Opakowanie: Całkiem niezłe [4]
        Uwagi:

        Moja ocena: [3.275]

        Comment

        • michael50
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.06
          • 325

          #5
          Celtyckie...
          Attached Files

          Comment

          • michael50
            Porucznik Browarny Tester
            • 2013.06
            • 325

            #6
            Kupione w Kerfurze za jakieś nie za duże pieniądze. Ponieważ jako kreatora tego trunku podano JAKO, nie spodziewałem się zbyt wiele... Niestety, moje obawy tym razem nie okazały się płonne. Piwo wypiłem, ale ciężko powiedzieć, bym zrobił to ze smakiem. Ogólnie strasznie słodkie, a do tego jeszcze słabiutko schowany jest alkohol, co daje wrażenie, że do piwa zostało dolane trochę spirytusu, co by moc utrzymać. Nagazowanie na poziomie zero. To, do czego nie da się przyczepić, to bardzo ładny, herbaciany kolor tego piwa. Ale za to piana zniknęła praktycznie od razu po nalaniu - co zresztą widać na załączonym zdjęciu.

            Ogólnie - raczej nic ciekawego. Od biedy wypić się da, ale chyba lepiej sięgnąć po inne miodowe piwa.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X