Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Fox Mocne
Collapse
X
-
Łódzkie, Fox Mocne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Byłem pewny że kupuję nową odsłonę puszki Fox'a z Perły...
W domu czytam Browary Łódzkie.... ale i to trzeba wypić i coś napisać...
Piana średnia... szybko opada... warstewka się trzyma...
Zapach... karmel, owoce, alkohol...
Gaz... raczej nie mocny...
Kolor... jasny bursztyn...
Smak... jak na dopiski: doskonale uwarzone... royal taste... to powinno być nektarem... niestety... tradycyjny tani strong... owocowo wódczany....
Teraz nawet 2,20 nie dam i wybiorę raczej /nawet na pewno/ Zamkowe z Cieszyna póki dobre...
Comment
-
-
Alkohol: 7,6 % obj. Puszka 500 ml. Nabyty wczoraj w Olkuszu. Najlepiej spożyć przed: 22.07.2014. Zdecydowanie lepszy od Fox - a z Lublina. Widok puszki tu: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=49287
Comment
-
-
Niezłe piwo - takie Sarmackie na delikatnych sterydach, mimo dość srogiego woltażu nie jest na pewno wódczane czy spirytusowe, ani nawet bimbrowe.
Pije się to całkiem przyjemnie i powiem więcej - posmakowało mi, jutro kupię zapas i zabiorę ze sobą do domu.
Zakupione w wiejskim ABC za całe 1,97. Jest to moje drugie testowane dzisiaj piwo z Łodzi, którego nie ma w moich okolicach, i znowu się nie zawiodłem.
Tylko czemu prościej kupić piwa z BŁ na małej wiosce pod Krakowem, niż w samym Krakowie?Last edited by Mario_Lopez; 2015-04-11, 20:27.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Potwierdzam to nie to samo piwo!
Po kilkunastu miesiącach piwo da się w miarę normalnie wypić...
/ pewnie po więcej niż jednym na drugi dzień rozerwie łeb ! /
Zapach słodowo-owocowy ale znośny, smak słodowy, słodkawy z czymś gorzkim ale też nie tragicznym.
Piana średnia nawet z lejsingiem i średni gaz.
Oczywiście nie wezmę przykładu z przedpijcy i nie zrobię zapasu ale za rok dwa spróbuję znowu .
Comment
-
Comment