Zakupione dziś w "Świecie Alkoholi" w Dąbrowie Górniczej.
Ekstrakt 12%, alkohol 5,5%
Cena 4,00 zł/0,5 l.
Kolor: Na początku lekki pomarańcz, potem dominuje żółty, nieklarowny.
Piana: Plus to jej gęstość i trwałość, minus - brak obfitości.
Zapach: Dość delikatny, dominuje nuta kwaskowości
Smak: Piwo lekko nijakie, na początku wysuwa się na pierwszy plan goryczka, z czasem dochodzą do głosu noty słodowe. Wszystko to jednak mało zdecywowane.
Wysycenie: Bardzo dobre - długo bąbelkuje, dość drobno.
Opakowanie: Informacje o ekstrakcie i wysyceniu, tajemnicze sformułowanie "piwo rzemieślnicze" (robione w browarze rzemieślniczym? metodą rzemieślniczą? dla rzemieślników?). Wyprodukowane dla Browaru Wielickiego (www.browarwielicki.pl - strona w budowie). Kapsel goły.
Wyczytałem, że to klon Krakauera Niefitrowanego. Nie piłem tego, więc nie porównam. Piwo poprawne, nie rzuciło mnie na kolana.
Ekstrakt 12%, alkohol 5,5%
Cena 4,00 zł/0,5 l.
Kolor: Na początku lekki pomarańcz, potem dominuje żółty, nieklarowny.
Piana: Plus to jej gęstość i trwałość, minus - brak obfitości.
Zapach: Dość delikatny, dominuje nuta kwaskowości
Smak: Piwo lekko nijakie, na początku wysuwa się na pierwszy plan goryczka, z czasem dochodzą do głosu noty słodowe. Wszystko to jednak mało zdecywowane.
Wysycenie: Bardzo dobre - długo bąbelkuje, dość drobno.
Opakowanie: Informacje o ekstrakcie i wysyceniu, tajemnicze sformułowanie "piwo rzemieślnicze" (robione w browarze rzemieślniczym? metodą rzemieślniczą? dla rzemieślników?). Wyprodukowane dla Browaru Wielickiego (www.browarwielicki.pl - strona w budowie). Kapsel goły.
Wyczytałem, że to klon Krakauera Niefitrowanego. Nie piłem tego, więc nie porównam. Piwo poprawne, nie rzuciło mnie na kolana.
Comment