Sulimar, Rebel Bohemia Pilsner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Oskaliber
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.05
    • 727

Kolor: Złoty, klarowny.
    Piana: Biała, mało obfita i mało trwała.
    Zapach: Mało intensywny, słodowy.
    Smak: Niezbyt treściwe. Słodowy, wręcz słodki z jakimś takim nijakim pseudo-karmelem kojarzącym się z mocnymi, jasnymi lagerami. Goryczka niska.
    Wysycenie: Średnio wysokie.
    Ogółem: Tragedia. Mam nadzieję, że trafiłem jakąś nieudaną warkę, bo nie mogę uwierzyć, że to jest aż tak słabe. Koło pilsnera to nie stało, chmielu zero.
    BeerFreak.pl

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2160

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty. Klarowny. [5]
      Piana: Biała. Istnieje przez ok. 3 minuty, po tym czasie nie ma po niej śladu. [3]
      Zapach: Słodowy i ścierkowaty. Kompletnie nic poza tym. [2.5]
      Smak: Odzwierciedlenie zapachu, piwo jest słodowe z mocnym ścierkowatym posmakiem. Żadnych chmielowych akcentów nie mogłem się doszukać. [2]
      Wysycenie: W porządku. [5]
      Opakowanie: W miarę udane wizualnie, nie biorąc pod uwagę treści głównie o piwie rzemieślniczym. [4]
      Uwagi: Produkt przypominający dyskontowe piwa typu "top budget". Pieniądze w błoto (3,99zł), tej klasy produkty w dyskontach kosztują dużo mniej niż 2 zł.

Moja ocena: [2.675]

Comment

• karin861
        • 2006.02
        • 597

Nie wiem jak Wy, ale w Tesco za to piwo liczą 2,99 zł
        Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• Martainn
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2012.07
          • 37

Smakowo coś a'la Keniger, czy inne dyskontowane wynalazki. Więcej dodawać nie muszę. Tragedia. To nie jest warte nawet 1,5 zł. Zresztą cała seria Rebel jest niewiele warta. Szkoda tylko, że straciłem na to kilkanaście złotych.

Comment

• motonita2002
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.01
            • 41

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, piękny kolor. Można zaryzykować, że wzorcowy. [5]
            Piana: Początkowa obfitość, która niestety szybko zanika. [3]
            Zapach: Wyczuwalne nuty chmielowe, słodowość schodzi na drugi plan [4]
            Smak: Nie spodziewałem się po tym piwie tak solidnej dawki orzeźwienia. A tu proszę - bardzo miła niespodzianka. Co więcej goryczka dość mocno wyczuwalna, co jest na plus dla tego piwa. "Skunksa" na szczęście nie wyczułem. [4.5]
            Wysycenie: Nie szczypie w język - wydaje się być stosownie dobrane [4.5]
            Opakowanie: Początkowo myślałem, że każda butelka sygnowana jest odręcznym wpisem w tzw. "tabelkę". Nieco trąci myszką, ale chyba taki był zamysł browaru, by wyróżnić się w tłumie. [3]
            Uwagi: Warka z datą do 6 listopada 2013r. Kupione za 2,99 zł w Tesco . Warte swej ceny - zdecydowanie do powtórzenia.

Moja ocena: [4.125]

Comment

• wKar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2012.12
              • 21

jedno z najsłabszych piw, które piłem, a które nazywono pilsami. I jedno z tych, których nie dopiłem do końca...

Comment

• Mario_Lopez
                • 2009.08
                • 991

Pilsowy w tym wszystkim próbuje być tylko zapach, kwestię piany i smaku pominę, bo byłyby to opinie bardzo nieprzychylne. Panu Sulidze już dziękujemy za "takie" rekomendacje i propozycje... Co jak co, ale na piwie to on się chyba w ogóle nie zna, chyba pora zmienić fach, albo niech sam sobie pije te ohydne wynalazki reklamowane jego facjatą.
                Last edited by Mario_Lopez; 2013-06-03, 13:34.
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Ja nie rozumiem jak można rekomendować piwa nie biorąc udziału przy ich produkcji tudzież opracowywaniu receptury - wszak pan Suliga piwowarem nie jest. Podpisać się nazwiskiem pod produktem który wchodzi na rynek to może tylko jego twórca, czy to w osobie piwowara czy właściciela.

Cała otoczka stworzona wokół tych piw, nagromadzona ściema, jest po prostu żenująca. BP powinno bronić interesów konsumenta, promować kulturę piwną i (za przykładem CAMRA) wywierać w miarę możliwości nacisk na ośrodki władzy w celu stworzenia przyjaznych warunków do produkcji, dystrybucji i konsumpcji piwa. Zamiast tego mamy konkurs konsumencki w Krasnymstawie, któremu pan Suliga próbuje nadać rangę drugiego Brau Bevialle i jakieś dziwne przyjaźnie z niektórymi browarami.

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja nie rozumiem jak można rekomendować piwa nie biorąc udziału przy ich produkcji tudzież opracowywaniu receptury - wszak pan Suliga piwowarem nie jest. Podpisać się nazwiskiem pod produktem który wchodzi na rynek to może tylko jego twórca, czy to w osobie piwowara czy właściciela.
                    Można, dla kasy można wszystko.

BP powinno bronić interesów konsumenta, promować kulturę piwną.
                    Zgadzam się.

wywierać w miarę możliwości nacisk na ośrodki władzy w celu stworzenia przyjaznych warunków do produkcji, dystrybucji i konsumpcji piwa.
                    A tu o politykę już zahaczasz, a tego Tu nie wolno.
                    Last edited by Gość; 2013-06-03, 15:57.

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Można, dla kasy można wszystko.
                      Akurat w tym sensie wolno.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Proszę nie wprowadzać w błąd a sprawy moderacyjne proszę pozostawić moderatorom.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

Piwo to niewiele ma wspólnego z czeskim pilsem. Przypomina raczej Gambrinusa czy Kozela. Smak i zapach wyłącznie słodowy, chmielu jest tylko delikatna nuta (jak zresztą pisze na kontretykiecie). Nie jest niesmaczne, ale nie jest to pils.

To kolejna kompromitacja Mistrza Bractw Piwnego, który jak widać nie rozróżnia pilsa od pospolitego lagera.

Moja ocena: 2 (jako pils), +3 (jako lager).

Comment

• pivicko
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2010.10
                            • 52

Polskie pivko to loteria

Skuszony nowością kupiłem dwie sztuki, za 2,99zł. Ciekawe czy dziś pójdą do zlewu ? Generalnie dopóki nie przeczytam pozytywnych opinii o nowym polskim piwie nie kupuję nowości, wczoraj odstąpiłem od zasady, pewnie błąd.
                            Niestety całe to nasze piwowarstwo to żałosna tandeta. Jedynie AleBrowar i Pinta nadają się do picia ???
                            Czy może jeszcze znajdzie się coś na poziomie AmberBoya, Odsieczy wiedeńskiej czy innych produktów tych małych browarów. Możecie coś polecić ?

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Polecam Artezana, piwa Manufaktury Piwnej (szczególnie alt), seria Podróże Kormorana, wypusty butelkowe niektórych browarów restauracyjnych (Widawa, Haust). Nie piłem jeszcze nic z browarów kontraktowych SzałPiw i Pracownia Piwa ale myślę, że warto byłoby się im lepiej przyjrzeć. A poza tym to tylko portery bałtyckie i pojedyncze piwa z browarów regionalnych (Ciechan lagerowy i pszeniczny, Zawiercia, Krakauer Stout, Żytnie z Konstancina)

Comment

• pivicko
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2010.10
                                • 52

Dzięki. Gdzie w Wawce można kupić: Artezana, piwa Manufaktury Piwnej, SzałPiw i Pracownia Piwa. Piw mocnych nie pijam. Z Konstancina piłem chyba wszystkie, Ciechana również ale jednak daleko im do AleBrowar, Pinta, piw niemieckich czy sporej części czeskich

Comment

Przetwarzanie...
                                X