Porter zaskakująco szybko chowa się w koszykach innych, mi jeszcze nigdy nie udało się go doświadczyć w Carrtoflu choć regularnie odwiedzam Redutę, Arkadię i Wileńską
Łódzkie, Porter
Collapse
X
-
Lana wersja ma świetny, wiśniowy aromat. Pierwszy raz spotykam się z takim aromatem w porterze. Powtórzę za Marusią, gdybym miał zamknięte oczy pomyślałbym, że to Kriek. Smak doskonale zbalansowany. Jest goryczka i słodowość, które współgrają ze sobą. Świetny porter.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedziPorter zaskakująco szybko chowa się w koszykach innych, mi jeszcze nigdy nie udało się go doświadczyć w Carrtoflu choć regularnie odwiedzam Redutę, Arkadię i Wileńską
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny jak smoła . [5]
Piana: Gęsta ,zwarta beżowa ...opada do obrączki ..ale się utrzymuje i da się wzbudzać. [4]
Zapach: Po otwarciu puszki w całym pokoju miałem zapach suszonych owoców , śliwka ,rodzynki , karmel , fajna paloność , orzechy . Coś pięknego , jeszcze tak intensywne aromatu nie spotkałem w żadnym porterze ! [5]
Smak: W smaku kawa ,czekolada, posmaki palone , owocowe posmaki , takie kwiatowe , przyjemna goryczka i słodycz . Wszystko idealnie zbalansowane . Alkohol wyczuwalny , ale w taki przyjemny sposób .
Najlepszy porter jaki piłem . [5]
Wysycenie: Takie jak powinno być. [5]
Opakowanie: Puszka wieje tandetą i jakimś sikaczem .Co jest bardzo złudne i grzech po nią nie sięgnąć ! [4]
Uwagi: Co mam napisać ......najlepszy porter jaki piłem w życiu . Pity gdzieś 2 w nocy....świetnie zacząłem nowy rok
Moja ocena: [4.85]
Comment
-
-
Łódzki browar to są jakieś dwa matrixy. Pierwszy to produkcja syfu do dyskontów, piwa, na które z wyjątkiem Sarmackiego z Biedronki nie warto nawet popatrzeć. I drugi matrix - kultowy porter powszechnie wychwalany (zgodnie z prawdą), chociaż w opakowaniu jak z dyskontu. Browar bez własnej strony internetowej. Totalna schizofrenia
Comment
-
-
No mam nadzieję , że się utrzymają ....bo strata takiego porteru to byłby cios dla polskiej sceny piwnej ..... Mogli by też zacząć te piwo lać w butelki , nie wiem na czym polega problem ....gdzieś chyba czytałem , że nie ma im kto linii butelkowej obsługiwać czy coś.
A jeszcze wniosek z tego taki , że browar który produkuje sikacze potrafi zrobić dobre piwo.
Comment
-
-
A tak swoją drogą ciekawe jaki odsetek wypijanego w Polsce piwa stanowią portery?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziWedług mnie bardzo malutki , głownie piją jasne lagery .
Tak mi się przynajmniej wydaje .Last edited by Szakali; 2014-01-01, 17:18.
Comment
-
-
Browary Łódzkie to temat rzeka. Browar usytuowany w samym centrum Polski z bardzo dużym potencjałem, który został roztrwoniony przez obecną panią prezes (córka gościa, który zarządzał Browarem w latach jego świetności). Wystarczy tylko wspomnieć, że jeszcze nie tak dawno w ich zarządzaniu było 5 browarów oraz kilka sklepów firmowych na terenie Łodzi! Obecnie ostał się tylko ten na ul Północnej. BŁ posiadają przyzwoity sprzęt, choć bardzo zapuszczony. Mają kilkanaście tankofermetorów, ale jednocześnie w piwnicy stoją nieużywane kadzie odkryte(coś tam słyszałem, że podobno zaczęli je używać przez bardzo dużą produkcje). Niepojęty jest dla mnie fakt nieużywania tak wydajnej linii butelkowej. A skąd takie wahania w piwach? Podejrzewam, że liczą się tu kwestie wydajności browaru.Porter może sobie spokojnie poleżeć, bo gotują go tyle co nic i nie blokuje leżaków, natomiast zapotrzebowanie na piwa dyskontowe jest tak duże, że muszą gonić.
Comment
-
-
No zapewne jest tak jak mówisz , mam tylko nadzieję , że oni są świadomi wartości łódzkiego porteru i tego nie spaprają ...
Boję się takiej chwili , że pewnego dnia kupie niedobry porter łódzki ....zresztą w przypadku innych piw też mam taką obawę.
Ps : Tą puszkę , mogli by zmienić ...bo ta jest okropna i aż zniechęca do sięgnięcia po nią . Przeciętny klient , nie mający większej wiedzy będzie wolał sięgnąć po inne piwa...lepiej się prezentujące na półce .Last edited by Szakali; 2014-01-02, 18:20.
Comment
-
Comment