Fotka z degustacji w nowym opakowaniu
Łódzkie, Porter
Collapse
X
-
A ja wczoraj wieczorem, po wchłonięciu gościszewskiego portera wędzonego tak się rozpędziłem, że poprawiłem puszeczką łódzkiego.
Mimo, że stosunkowo świeży (wypust "aldikowy") wszedł tak pięknie, że ... dzisiejszy poranek kontrolnie zacząłem kontaktem z alkomatem .Comment
-
Nooo teraz puszka ma jakiś poziom. Chociaż poprzednia wersja miała swój odpustowy urok. Trzeba spróbować pierwszy raz od kilku dobrych miesięcy. Drugi raz w życiu odwiedzić aldi, w którym na moim osiedlu nigdy nie widziałem więcej niż 3 osób jednocześnie (ot, sklep - porażka)...Last edited by Wujas; 2015-06-19, 18:45.Comment
-
Nie poznaje tego piwa! Warka z data 05.11.16 r. zdominowana jest przez kwaskowy posmak z karmelem(!?). Dawnej wyczuwanej kawy/czekolady gorzkiej/likieru z wiśni tyle co kot napłakał albo i wcale. Jak to możliwe! Piwo z ekstraklasy spadło do II ligi…
Comment
-
Data 15.10.15
Beżowa piana jest z początku wzorcowa, gęsta i zbita. Opada dość szybko, ale niewielka obrączka cieszy oczy do końca powolnej degustacji.
W zapachu spod sojowej bazy wychodzi kakao, czekolada z chili i delikatne rodzynki. Po ogrzaniu dochodzą do tej palety suszone śliwki. W smaku odrobina gorzkiej czekolady, znów sos sojowy i alkohol (choć ten wyjątkowo dobrze - jak na pite przeze mnie Łódzkie - schowany). Są też śliwki oraz goryczka bardziej od palonych słodów i alkoholu, niż chmielu, ale sprawdza się całkiem znośnie. Wysycenie raczej niskie, co dobrze wpływa na pijalność.
Dotychczas nie byłem jego wielkim fanem, bo sos sojowy, kwas chlebowy i |<urewski alkohol... tutaj jest nieźle.
P.S.
Jakiś miesiąc temu w kanał poszedł ten z datą 09.09.16 (chociaż piłem już w tej dacie całkiem przyjemne egzemplarze...). Tam był okrutny smak kukułek rozpuszczonych w spirytusie i nic poza tym. Strasznie nierówny ten porter...Comment
-
Warka 27.05.2017 - czy tylko ja mam to niesamowite szczęście i trafiłem lekko gazowany sos sojowy zamiast piwa?Comment
-
17.10.17 - data przydatności. Warka mocno palona, w smaku "chrupkie", bardzo melanoidynowe.Comment
-
Do Aldi trafiła partia z datą 17.10.17. W smaku dobre, dość gładko się je piję. Jak dla mnie wysycenie mogłoby być ciut wyższe. Myślę że warto zakupić kilka sztuk, choć nie sądzę że trzymanie tego w lochach da oszałamiający efekt po czasie. Sam zakupiłem 25 sztuk, zobaczymy co z tego wyniknie.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, klarowny, rubinowe refleksy [5]
Piana: Ciemnobeżowa, średnia, drobnopęcherzykowa, szybko się dziurawi. [3]
Zapach: Czekolada, śliwka, wiśnia, toffi, delikatny alkohol. [4]
Smak: Czekolada, paloność, śliwka, delikatna wiśnia, popiół, średnia goryczka, alkohol dobrze zamaskowany [4.5]
Wysycenie: średnio-niskie, odrobinę za wysokie [3.5]
Opakowanie: Bardzo ładna puszka, brak składu(ale to normalne). [4.5]
Uwagi: Bardzo smaczny porter, pozytywnie mnie zaskoczył. Zdecydowanie najlepsze piwo z puszki jakie piłem.
Moja ocena: [4.15]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny,prawie czarny. [4]
Piana: Na początku jest a potem znika. [3]
Zapach: Suszone owoce,sos sojowy,czekolada. [4.5]
Smak: Alkohol już ułożony(ocena subiektywna),wyraźna paloność słodowa,wytrawność,suszone owoce,czekolada. [4.5]
Wysycenie: niskie [4.5]
Opakowanie: Nowe logo ładniejsze od poprzedniego. [4.5]
Uwagi: Niech pozostanie w tej puszce i niech się wyróżnia spośród innych porterów bałtyckich bo na to zasługuje.Warka 22.05.2017r.Wydaje mi się ,że ta warka w porównaniu do 15.10.15r ma mniej słodyczy i większą paloność.
Moja ocena: [4.325]Comment
Comment