Piwo gotowe do oceny
Van Pur, Podpiwek Jędrzej
Collapse
X
-
Van Pur, Podpiwek Jędrzej
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy, pod światło z rubinowymi refleksami [4]
Piana: beżowa, jest na początku, potem szybko opada do niczego [2]
Zapach: dobrze wyczuwalny, typowo slodowy [3]
Smak: dominuje typowy słodowy smak, jest słodki ale ta słodkość jest umiarkowana, żaden ulepek, trochę za bardzo rozwodnione [3]
Wysycenie: troszkę za duże, lepiej zaczekać aż się wygazuje [4]
Opakowanie: butelka PET 1l, etykieta prosta le fajna w swojej formie, dedykowany do napoju korek [3.5]
Uwagi: Ogólnie smaczne ale głównie dla zmotoryzowanych, napewno lesze niż Lech b/a ale gorsze niz Karmi
Moja ocena: [3.025]Last edited by becik; 2013-04-25, 19:50.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
W tym tygodniu miałem tyle pracy, że nie nie mogłem pozwolić sobie na żadne piwkowanie.
Wypróbowałem więc wiele podpiwków, kwasów chlebowych i tzw. piw bezalkoholowych.
I właśnie Jędrzej orzeźwiał mnie najbardziej, był nawet lepszy, bardziej orzeźwiający od Podpiwka Warmińskiego.
Cena super (2.70 zł).
Podpiwek jest mocno nasycony a jedyny minusik to taki, że Jędrzej jest trochę za słodki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziW tym tygodniu miałem tyle pracy, że nie nie mogłem pozwolić sobie na żadne piwkowanie.
Wypróbowałem więc wiele podpiwków, kwasów chlebowych i tzw. piw bezalkoholowych.
I właśnie Jędrzej orzeźwiał mnie najbardziej, był nawet lepszy, bardziej orzeźwiający od Podpiwka Warmińskiego.
Cena super (2.70 zł).
Podpiwek jest mocno nasycony a jedyny minusik to taki, że Jędrzej jest trochę za słodki.
Kolego gdzie dostałeś Jędrzeja w takiej cenie? Ja dziś kupiłem w Makro po 2,56 netto :/
Pozdrawiam
Comment
-
-
A ja w Polo Markecie. Cena - 3.29
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W leclercku był po 2,79zł w promocji.
Za słodki, ale ciekawy w smaku. Ciemne słody, karmelek, lekka cola. Ładnie to się komponuje. Nie jest orzeźwiający bo idzie delikatnie w ulepka, ale po dodaniu wody lub odrobiny wódki, smakuje całkiem dobrze :]
Spróbować polecam
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, kawowy, wydaje mi się, że odpowiedni dla podpiwka. [5]
Piana: Nie zauważyłem, żeby podpiwki charakteryzowały się jakąś szczególnie trwałą pianą, tutaj natomiast kożuszek koloru kawowego wytrzymuje choć chwilę. [4]
Zapach: Słodowo-karmelowy, bardzo przyjemny. [4.5]
Smak: Karmel, nuty palone, słód. Bardzo przyjemnie, choć mógłby być odrobinę mniej słodki. [4]
Wysycenie: Odpowiednie. Nie jest zbyt niskie. [4]
Opakowanie: Etykieta bardzo mi się podoba, minimalizm w tym wypadku sprawia, że butelka rzuca się w oczy i zachęca do kupna. [5]
Uwagi: Moim zdaniem jeden z smaczniejszych podpiwków, na dodatek dość łatwo dostępny. Na tle szeroko dostępnych napojów tego typu, wypada wyjątkowo dobrze. W składzie nie ma żadnych konserwantów ani słodzików, a to już ogromny plus, bo większość podpiwków nie może się tym poszczycić. Nie odbiega ponadto jakością od podpiwków litewskich i polskich, których cena jest przeważnie dwukrotnie wyższa - ok. 3,50 zł za 0,5 litra. Kupiony w Toruniu w sieci supermarketów Torimpex Trade.
Moja ocena: [4.275]Last edited by Glebojad; 2013-06-12, 18:25.
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment