Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedziZ jednej strony trudno Ci ocenić, a z drugiej nawet laik ma że to piwo niskiej jakości, to jak jest z tą Twoją „oceną” …?Last edited by Jimmy_jb; 2013-07-23, 00:47.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
"jak na koncern to dobre"
Jest przeciętne w smaku, to fakt, ale trzeba przyznać, że nie przypomina już tak oczywiście smakiem typowego przeciętnego ogólnodostępnego piwa :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziNo, ale na reklamę się szarpnęli
Ogólnie piwo nie odrzuca, słodowe aromaty moim zdaniem wyraźne (zero aromatów chmielowych, ziołowych czy też owocowych). Delikatna goryczka(ale JEST!!), która jak już napisano bardzo szybko znika. Kolor dzięki dodatku ryżu bardzo odpowiedni - jaśniutki. Piwo orzeźwia - do picia w słoneczku. Wypiłem raz dla skosztowania. Jak z resztą większość piw, które próbuję."A we mnie samym wilki dwa, oblicze dobra, oblicze zła(...)Wygrywa ten, którego karmię!!"
galeria spożytych piw
Najlepszy Sklep z piwem w Oleśnicy
Comment
-
-
Jakby nie było jest to przełomowe piwo Kompanii. Poszli śladem Kormorana i pochmielili na zimno. Bardzo jasna barwa to wynik użycia ryżu a nie zaawansowane HGB przez co niektórzy kojarzą to piwo z sikaczem. Oczywiście piwo ma wady, które wychodzą po ogrzaniu, dlatego najlepiej pić je dosyć mocno schłodzone.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leech2 Wyświetlenie odpowiedzi...dlatego najlepiej pić je dosyć mocno schłodzone.
Jak dla mnie bardzo udane lekkie piwko koncernowe, zresztą jak każde z serii "Książęce".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika miczda Wyświetlenie odpowiedziRaczej bardzo schłodzone, zalecane 1-4°C
Jak dla mnie bardzo udane lekkie piwko koncernowe, zresztą jak każde z serii "Książęce".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziKolejny pracownik lub dystrybutor....
Comment
-
-
Skuszony pozytywnymi opiniami na tym forum postanowiłem w końcu sięgnąć po ten produkt (inna sprawa, że do wyboru w knajpie miałem tylko pozostałe Książęce i Gronie). Mój błąd, że nie wziąłem jednak herbatki albo coli... Póki było zimne, smakowało jak woda z posmakiem słodowym. Jak się ogrzało, to smakowało już jak niedobra woda z posmakiem słodowym :/ nigdy więcej!
Comment
-
-
Czasami zupełnie nie rozumiem ludzi na tym forum, smaczne piwo dostaje zgnojone pewnie dlatego że jeden z drugim jest anty koncernowym mistrzem. Załamujące. Piwo o wiele lepsze niż niektóre opisywane tu regionalne podniety. Wyśmienite na lato dla kogoś kto rozumie że 11% wag i 4.5% alc to nie ciężar i treść tylko smaczne orzeźwienie a już pier$$$nie że jest mdłe to powinno się spotkać z banem za okłamywanie ludzi.
Pozdrawiam elitarnych "znawców" piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregorez Wyświetlenie odpowiedziPiwo o wiele lepsze niż niektóre opisywane tu regionalne podniety.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregorez Wyświetlenie odpowiedziCzasami zupełnie nie rozumiem ludzi na tym forum, smaczne piwo dostaje zgnojone pewnie dlatego że jeden z drugim jest anty koncernowym mistrzem. Załamujące. Piwo o wiele lepsze niż niektóre opisywane tu regionalne podniety. Wyśmienite na lato dla kogoś kto rozumie że 11% wag i 4.5% alc to nie ciężar i treść tylko smaczne orzeźwienie a już pier$$$nie że jest mdłe to powinno się spotkać z banem za okłamywanie ludzi.
Pozdrawiam elitarnych "znawców" piwa.
Od 2007 roku śpisz i teraz budzisz się by bronić wspaniałości koncernowej z ryżu / z dodatkiem/...
Przedstaw się czym się zajmujesz i gdzie mieszkasz...
Comment
-
-
Mnie zawsze niesmaczy to naginanie do tezy. To nic, że browary restauracyjne są nagminnie ganione za kiepskie piwa, EDi i Koreb bojkotowane a cała reszta ostro lustrowana. I tak znajdzie się ktoś kto powie, że forum to nagonka na koncerny i ślepa miłość do regionalnych...
Comment
-
Comment