Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gregorez
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2007.10
    • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak się pracuje w wielkim browarze to nie może produkt własny nie smakować...
    Od 2007 roku śpisz i teraz budzisz się by bronić wspaniałości koncernowej z ryżu / z dodatkiem/...
    Przedstaw się czym się zajmujesz i gdzie mieszkasz...
    Człowieku słów nie mam na takie posty. Zmęczony po robocie (Warszawa) zakupiłem w Leclercu to piwo pierwszy raz w życiu (i pewnie nie ostatni) a że mam tak, że jak coś wypije to lubię się zalogować na biz i zobaczyć jak oceniają dane piwo inni.
    Taki masochizm jak oglądanie "Tak Jest" w TVN24 tam też zawsze "experty" przychodzą i się powku..ać można na cały dzień z górką.
    No i robię tak od lat i coraz częściej widzę, że g@wno wiem o smacznym piwie.

Ale jak sobie życzysz to mogę być księciem z reklamy chociaż patrząc w lustereczko Pana Gałły nie przypominam.

Comment

• ytzek
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.03
      • 81

Jak się pracuje w wielkim browarze to nie może produkt własny nie smakować...
      Kolega pracuje w wielkim browarze i otwarcie mówi, że to co produkuje to chłam. Więc Twoja teza jest g... warta.
      trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...

Comment

• Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6460

Pij co chcesz ale nie chwal za bardzo czegoś co nie jest szczytem piwowarstwa...
        Przynajmniej wzrosła ci średnia postów przez te lata tym ekspresyjnym postem...

Życzę dobrego smaku...

Comment

• Javox
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6460

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ytzek Wyświetlenie odpowiedzi
          Kolega pracuje w wielkim browarze i otwarcie mówi, że to co produkuje to chłam. Więc Twoja teza jest g... warta.
          A to jest chyba różnie... i pewnie trochę zależy to od pensji...
          poza tym pewnie co innego się mówi w pracy a co innego koledze przy innym piwku, gdzie inni koledzy z pracy go nie nakryją że pije inne...

Comment

• ytzek
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2010.03
            • 81

Oczywiście, że różnie i nie da się wszystkich do jednego wora wrzucać (i nie powinno się). Czy w pracy może się na ten temat wypowiadać otwarcie - nie wiem. Co do Książęcego Ryżowego - wiadomo, że to nie Pinta czy inne wynalazki - zaskoczyło mnie in plus. Jak widać kooncerny (może stety, może niestety) w Polsce szybciutko odrabiają lekcję i za chwilę, może być naprawdę ciekawie na rynku.
            trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...

Comment

• Javox
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6460

Ja też nie wychwalam wszystkiego z tzw. małych browarów...

Właśnie trafiłem na Pinte a'la Grodziskie i raczej nie mam dobrych wspomnień...

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Pij co chcesz ale nie chwal za bardzo czegoś co nie jest szczytem piwowarstwa...
                Tego typu uwagi są tak samo nie na miejscu, jak wcześniejsze pozdrowienia kolegi Gregoreza dla "elitarnych znawców piwa". Niech chwali, jeśli mu smakuje.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

Wracając do adremu. Czy ktoś wyczuł w tym piwie aromaty kawowe i palone?
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregorez Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wyśmienite na lato dla kogoś kto rozumie że 11% wag i 4.5% alc to nie ciężar i treść tylko smaczne orzeźwienie
                    To wszystko tłumaczy. A ja głupi myślałem, że to będzie treściwe jak porter bałtycki, co za wtopa...

a już pier$$$nie że jest mdłe to powinno się spotkać z banem za okłamywanie ludzi.
                    To jakaś mania wśród nowych/reaktywowanych użytkowników - na starcie rozdawać bany na prawo i lewo. To ja też poproszę - to piwo jest mdłe. Właściwie to ciężko powiedzieć jakie jest, bo jest prawie zupełnie wyprane ze smaku.
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• gregorez
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2007.10
                      • 21

Czy to jest jakaś ułomności ludzi na tym forum żeby wypisywać te farmazony o czyimś zatrudnieniu w browarze, konkurencji itp.
                      Chyba że faktycznie tu siedzi więcej ludzi z branży (na etatach) niż zwykłych koneserów piwa.
                      Czytam biz'a dosyć często bo lubię. Wyścigi co do ilości postów i statusów to nie mój świat.

Tym, co nadal nie rozumieją, że wyraziłem krótko moje zdanie na temat piwa, które kupiłem spontanicznie wraz z kilkoma innymi nie jestem w stanie pomóc.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregorez Wyświetlenie odpowiedzi
                        Czy to jest jakaś ułomności ludzi na tym forum żeby wypisywać te farmazony o czyimś zatrudnieniu w browarze, konkurencji itp.
                        Po prostu takie przypadki się zdarzają. Jedni są na nie bardziej wyczuleni, inni mniej.

PS Gdybyś pozostał przy wyrażeniu zdaniu o piwie, zapewne nie byłoby całej tej dyskusji, a że czepnąłeś się forumowiczów, nie dziw się, że parę osób podjęło temat.
                        Last edited by żąleną; 2013-08-01, 10:29.

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23960

Proszę nie rozmydlać wątku.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Wyraziłeś zdanie, to się zgadza. Ale:
                            Czasami zupełnie nie rozumiem ludzi na tym forum, smaczne piwo dostaje zgnojone pewnie dlatego że jeden z drugim jest anty koncernowym mistrzem. Załamujące
                            To już nie opinia o piwie a o innych użytkownikach, którzy mieli zdanie odmienne. Więc nie opowiadaj, że Ty taki cichutki i spokojniutki a dookoła sami brzydale.

Comment

• gregorez
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.10
                              • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                              To wszystko tłumaczy. A ja głupi myślałem, że to będzie treściwe jak porter bałtycki, co za wtopa...

To jakaś mania wśród nowych/reaktywowanych użytkowników - na starcie rozdawać bany na prawo i lewo. To ja też poproszę - to piwo jest mdłe. Właściwie to ciężko powiedzieć jakie jest, bo jest prawie zupełnie wyprane ze smaku.
                              Wyprane to mogą być gacie, pieniądze no i umysły.
                              Jak coś pije i jest gorzkie to nie na piszę że jest słodkie a jak napiszę to wprowadzę innych w błąd.

Wracając do tematu cieszę się, że mamy tyle krajowych piw. Przypominam sobie jaka była jakość i ilość dostępnych koncerniaków w latach 80. Nie tęsknie. Też wolę aby dominowały browary małe gdzie ludzie podchodzą do tego co robią chociaż z odrobiną pasji.

Osobiście gustuje w mocniejszych piwach belgijskich ale w takie upały jak ostatnio coś lekkiego świetnie wchodzi. Ryż mi smakował, zachwyt byłby zakłamaniem prawdy tak jak i zrównanie go z ziemią.

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                                Wracając do adremu. Czy ktoś wyczuł w tym piwie aromaty kawowe i palone?
                                Podbijam pytanie ARTa.

Comment

Przetwarzanie...
                                X