Absolutnie nie.
Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gregorez Wyświetlenie odpowiedziPrzypominam sobie jaka była jakość i ilość dostępnych koncerniaków w latach 80.trafiłem trójkę w totka - od dziś robię na pół etatu...
Comment
-
-
Ostatnia prośba o trzymanie się tematu. Kolejne posty poza tematem idą na łączkę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kolor: Taki jaka powinna być przy tym gatunku, pięknie jaśniutkie... [5.0]
Piana: Biała, bardzo drobna, raczej mała, dość szybko opada (to wada piw z dodatkiem ryżu) [3.0]
Zapach: Delikatny chmielowy, może przydałoby się więcej aromatu, ale może być [4.0]
Smak: Lekki słodowy posmak, goryczka w tle [3.5]
Wysycenie: Wysokie, takie jakie ma być na piwo gaszące pragnienie ... [5]
Opakowanie: W stylistyce serii, bardzo fajne, obok ciemnego podoba mi się najbardziej [4.5]
Uwagi: Bardzo fajne piwo na upalne dni, przydałoby się więcej chmielowego aromatu, jak dla mnie trochę za drogie, max. 3 zł. to uczciwa cena za takie piwo
Moja ocena: [4.167]Last edited by Gość; 2013-08-01, 15:06.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny [4]
Piana: Mogła by być większa i trwalsza [3.5]
Zapach: Wspaniałe intensywne aromaty chmielowe [4.5]
Smak: Chmielowy i orzeźwiający ZERO mdłego posmaku [4]
Wysycenie: Pasuje do tego piwa [4.5]
Opakowanie: Zgrabna i przemyślana stylistyka ale bez polotu. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziWracając do adremu. Czy ktoś wyczuł w tym piwie aromaty kawowe i palone?
Oczywiście pod wpływem informacji zamieszczonych w "Poradniku hejtera" pozyskanym w jednym z krakowskich lokali .Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Wydaje mi się że sensorycy KP to pan Pikuś przy ich pehowcach. Parę dni temu jeden w pewnym lokalu w Sopocie "szerzył wiedzę" (znaczy wpadł i pogadał m.in. z barmanem a ja sobie przy okazji posłuchałem) nt. Janego Ryżowego. W skrócie:
- jest to seria limitowana, dostępna wyłącznie w wyselekcjonowanych sklepach i lokalach
- jest limitowana bo jest robiona z dodatkiem super mega rzadko występującej odmiany ryżu
- dzięki dodatkowi tego magicznego ryżu piwo zyskuje pełnię smaku, wyjątkowy kolor i cytrusowy finisz
- nie może być podawane z kija bo w kontakcie z aluminium ten magiczny ryż brązowieje
A co do aromatów kawowych i palonych to zależy kto co pali Są różne środki, których użycie może spowodować percepcję zjawisk nie istniejących. Jestem pewien że po dobrym upaleniu można to pomylić z kawą. Albo z rowerem.Last edited by Jimmy_jb; 2013-08-01, 23:52.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ładny, słomkowy. Klarowne. [5]
Piana: Beznadziejna. Znika niemal natychmiast. [2.5]
Zapach: Nijaki. Lekko przebija jakaś niewyraźna nuta, której bliżej do dms, niż do jakiegoś konkretu. [2]
Smak: Pusty. Jest tylko goryczka, która jest mało smakowita i niska w kierunku średniej. [2.5]
Wysycenie: Dobre. Mogłoby być niższe. [4]
Opakowanie: Bardzo ładne. Pełny skład (bez wdawania się w szczegóły). [4.5]
Uwagi: Piłem piwo zaraz po premierze i wtedy wydawało mi się znacznie lepsze. Teraz jest .... tak jak oceniłem
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi- jest to seria limitowana, dostępna wyłącznie w wyselekcjonowanych sklepach i lokalach
- jest limitowana bo jest robiona z dodatkiem super mega rzadko występującej odmiany ryżu
- dzięki dodatkowi tego magicznego ryżu piwo zyskuje pełnię smaku, wyjątkowy kolor i cytrusowy finisz
- nie może być podawane z kija bo w kontakcie z aluminium ten magiczny ryż brązowieje
Piłem to piwo raz czy dwa razy; głębia smaku na poziomie śródziemnomorskich piw marketowych. Można powiedzieć, że to takie Tyskie Light, bo lekko wchodziLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Wydaje się że nie powinien być aż tak jasny... bardzo jasna słomka... [2.5]
Piana: Było trochę na początku a potem już niewiele... [2.5]
Zapach: Nie ma go prawie, daje na zachętę bo mógł być nieznośny... [2]
Smak: Start to wrażenie "strasznej" cienkości, potem wchodzi posmak oranżadowy a dalej lekka goryczka plus lekki kwasek (skórka cytrynowa) [3]
Wysycenie: Jeżeli ma orzeźwiać to trochę za mało jest gazu... [2.5]
Opakowanie: Trochę nudne ale zachęca do kupna... szkoda że w środku już mniej ciekawie... [3.5]
Uwagi: Mocno schłodzone do zalecanej temperatury między 1 a 4*C prawie nie ma smaku... w dodatku organizm może protestować...
Piwo mimo do-fabrykowanej tradycji i super składników wiele nie prezentuje...
To chyba produkt dla ludzi nie lubiących piwa...
Moja ocena: [2.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowny, bardzo jasny [2]
Piana: Rzadka,bardzo szybko opadła [1.5]
Zapach: Zapach tego piwa był dla mnie niemal nie do zniesienia,po przystawieniu ust do kufla czułem taką trawę ... [1]
Smak: Czasem miałem wrażenie że pije wodę,fakt był upał dało się napić,zaspokoić pragnienie ale piwem bym tego produktu nie nazwał [2]
Wysycenie: ciut za mocne [2]
Opakowanie: Jak to produkty KP ,opakowanie na wysokim poziomie,zachęca do kupna ...ale co z tego... [4]
Uwagi: Nikomu nie polecam tego piwa, kompletnie mi nie smakowało ...ot taka trawiasta woda....
Moja ocena: [1.7]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPiłem to piwo raz czy dwa razy; głębia smaku na poziomie śródziemnomorskich piw marketowych. Można powiedzieć, że to takie Tyskie Light, bo lekko wchodzi
albo tu:
Gryglas Kompania Piwowarska już jakiś czas temu wprowadziła nową nową linię piw "premium", czyli markę Książęce. W zasadzie to odświeżyła,...
i jeszcze więcej takich postów na blogach osób (w swoim mniemaniu) się na piwie znających, a wszędzie oceny w okolicach 80%. Jakaś zbiorowa halucynacja czy ki czort? Nie chciałbym się bawić w Macierewicza ale czuję spisekMona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
Comment