Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
    Lepiej tego opisać nie można. Tylko weź mi jeszcze wytłumacz o co chodzi z ocenami typu tutaj: http://browarnik.blogspot.com/2013/0...ne-ryzowe.html
    albo tu:
    Gryglas Kompania Piwowarska już jakiś czas temu wprowadziła nową nową linię piw "premium", czyli markę Książęce. W zasadzie to odświeżyła,...

i jeszcze więcej takich postów na blogach osób (w swoim mniemaniu) się na piwie znających, a wszędzie oceny w okolicach 80%. Jakaś zbiorowa halucynacja czy ki czort? Nie chciałbym się bawić w Macierewicza ale czuję spisek
    Im więcej wyczujesz w takich wynalazkach i opiszesz w cieci, tym większym jesteś sensorykiem i blogerem? Bo przecież nie posądzamy nikogo o to, że ocenami nie chce odciąć sobie żyły płynących darmówek

Comment

• kurgan
      Gość
      • 2004.04
      • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      ocenami nie chce odciąć sobie żyły płynących darmówek
      ryżowe kosztuje niecałe 3 pln, skończ waść wstydu oszczędź...

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kurgan Wyświetlenie odpowiedzi
        ryżowe kosztuje niecałe 3 pln, skończ waść wstydu oszczędź...
        no ale do piwa było jeszcze drugie piwo, szkło, koszulka, czapeczka, skarpetki i reszta "śmieci" - zapalniczka, długopis, otwieracz, etykiety itd....
        Last edited by sibarh; 2013-08-03, 07:05.
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Można powiedzieć, że to takie Tyskie Light, bo lekko wchodzi
          dlatego dla mnie lepsze, mniej smakuje tyskim gronie i dlatego lepiej wchodzi :]

Dla mnie "nie sensoryka bez gadżetów za free", nadal jest lepszym piwem niż tyskie zwykłe, co nie oznacza, że zacznę je pić litrami.

Tak jak wcześniej pisałem: będąc pod parasolem i mają wybór: zwykłe tyskie, zwykły lech i jego szendy odmiany itp. to wezmę ryżowe. Jedna, dwie butelki i trzeba zmienić miejsce lub iść dodomu :]
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• ender140
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.11
            • 107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
            Tak jak wcześniej pisałem: będąc pod parasolem i mają wybór: zwykłe tyskie, zwykły lech i jego szendy odmiany itp. to wezmę ryżowe. Jedna, dwie butelki i trzeba zmienić miejsce lub iść dodomu :]
            Dokładnie tak, jak na koncernówkę, bardzo przyzwoite lekkie piwo. Nie rozumiem tego najazdu. Dla mnie wszystkich Książęcych jedynie to nadaje się do picia z jakąś tam przyjemnością, ale i tak to nie może być, przecież bo wszystkie koncerniaki są do dupy.

Comment

• kurgan
              Gość
              • 2004.04
              • 315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedzi
              bo wszystkie koncerniaki są do dupy.
              ten koncerniak jest chlubnym wyjątkiem i na tym forum powinno się skupić a nie że ktoś dostał gacie za fri albo w nazwie jest "tyskie"

Teścia przekonałem i zamiast wynalazków ze sklepu osiedlowego popija ryżowe, fakt że lokalny establiszment patrzy na niego krzywo.

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

ten koncerniak jest chlubnym wyjątkiem i na tym forum powinno się skupić a nie że ktoś dostał gacie za fri albo w nazwie jest "tyskie"

Teścia przekonałem i zamiast wynalazków ze sklepu osiedlowego popija ryżowe, fakt że lokalny establiszment patrzy na niego krzywo.
                Ten koncerniak nie jest chlubnym wyjątkiem. Moim zdaniem jest dowodem na to, że zgrabne ubranko marketingowego och-ach pomoże sprzedać nawet Bud Light Kukurydziano Złocisty.

Comment

• gregorez
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.10
                  • 21

Smakuje mi to pije, nie smakuje nie pije.
                  Koncerny, nie koncerny, mini browary, piwa regionalne, wypocinki domorosłych brewmasterów i cały marketing oraz jego kompletny brak; dla mnie to wszystko jest tylko męczącym pie$%&*@niem.
                  Dla mnie ważne jest jedynie to czy piwo mi smakuje.

Comment

• kurgan
                    Gość
                    • 2004.04
                    • 315

zgrabne ubranko marketingowego och-ach pomoże sprzedać nawet Bud Light Kukurydziano Złocisty.
                    Teściu kupuje bo mu posmakowało, przegrała Perła, Namysłów, Kasztelan etc. i wśród koncernówek można wybrać przyzwoite piwo.

i nie corn tylko ryż

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Kukurydziano Złocisty versus Jasne Ryżowe. Ju noł.

Comment

• kurgan
                        Gość
                        • 2004.04
                        • 315

Kukurydziano Złocisty versus Jasne Ryżowe. Ju noł.
                        to lekkie nadużycie porównywać Buda z ryżowym, lepiej skupić się na polskim rynku koncernówek

czy jest jakaś lekka alternatywa na lato?

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19269

Witbier! Grodziskie!

A żeby było w temacie, to ja akurat pijam ryżowe, bo tu na Kresach nie ma lepszego piwa, niestety.
                          Last edited by e-prezes; 2013-08-03, 17:06.

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

I cała plejada czeskich desitek.

Comment

• Jimmy_jb
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2005.11
                              • 911

to lekkie nadużycie porównywać Buda z ryżowym, lepiej skupić się na polskim rynku koncernówek
                              Jeszcze lepiej skupić się na polskim rynku piwa, na którym Jasne Ryżowe plasuje się co najwyżej w kategorii "piwa przeciętne". Fascynuje mnie zażarta walka o uznanie dla tego wynalazku poprzez konfrontowanie go z piwopodobnymi produktami określanymi powszechnie mianem koncernowych, tak jakby nie było zupełnie żadnej alternatywy. Już od kilku lat jest.
                              Nie ukrywam że czerpię niezwykłą przyjemność z poznawania kolejnych fascynujących argumentów przemawiających za wybitną klasą tego prawie piwa. Sporo się już tego naczytałem i nasłuchałem ale ciągle jestem zaskakiwany i liczę na więcej. Piszcie czemu Jasne Ryżowe jest takie dobre.
                              Ktoś kiedyś powiedział że kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą - to akurat bzdura ale znamienne jest że sporo pozytywnych opinii o Jasnym Ryżowym zaczyna się od stwierdzenia w stylu "słyszałem że jest dobre i postanowiłem spróbować". Nic tylko pogratulować KP sprawnego marketingu i perfekcyjnej kreacji nastrojów w niezależnym medium, za jakie wiele osób uważa internet. Może ktoś pokusi się kiedyś o monografię poświęconą zjawisku, jakie obserwujemy wokół Jasnego Ryżowego. Podpowiadam metaforyczny tytuł: "W szambie to gówno śmierdzi najmniej więc jak go nie lubić".
                              Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

I cała plejada czeskich desitek.
                                tak jakby nie było zupełnie żadnej alternatywy. Już od kilku lat jest.
                                po raz kolejny to samo stwierdzenie.
                                No wiadomo, że jest ogrom lepszych piw w podobnej lub ciutkę wyższej cenie itp.

Mi cały czas chodzi w tym piwie o szeroką dostępność w miarę pijalnego koncerniaka z jakimkolwiek smakiem.
                                Czeskich dziesiątek nie ma każdym społem czy tesco
                                Last edited by dlugas; 2013-08-04, 08:49.
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X