Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Książęce Jasne Ryżowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziNie ukrywam że czerpię niezwykłą przyjemność z poznawania kolejnych fascynujących argumentów przemawiających za wybitną klasą tego prawie piwa. Sporo się już tego naczytałem i nasłuchałem ale ciągle jestem zaskakiwany i liczę na więcej. Piszcie czemu Jasne Ryżowe jest takie dobre.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziMi cały czas chodzi w tym piwie o szeroką dostępność w miarę pijalnego koncerniaka z jakimkolwiek smakiem.
Comment
-
-
Mikko uwierz mi - rozrywek nigdy za wiele. Wolę mieć ich za dużo niż za mało. Powód do radości można znaleźć wszędzie - to zależy od nastawienia do życia i pewnego dystansu do siebie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedziNikt nie twierdzi, że jest wybitne. I nie ma tu żadnej filozofii czy wielkich argumentów. Smakuje nam i tyle. Skoro Tobie nie, rozumiemy, ale po co ta krucjata? Ja nienawidzę piw "dymionych", ale nie będę pisał, że to gówno, jak ktoś to lubi.
Co do tego że komuś smakuje to ok, pokaż mi gdzie zabroniłem komukolwiek to smakować. Ale co innego subiektywne odczucie smaku a co innego absolutna bezrefleksyjna bezkrytyczność i brak obiektywnego odniesienia przedmiotu oceny do innych, konkurencyjnych produktów. Trzeba się trochę znać żeby coś oceniać. Inaczej ocena będzie błędna.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziNo to niestety pozostaje wyłącznie Porter z Cieszyna
,ale wypić dwa porterki pod parasolem w upalne popołudnie to istne samobójstwo:]
Trzeba się trochę znać żeby coś oceniaćLast edited by dlugas; 2013-08-05, 10:52.
Comment
-
-
-
Jeśli ktoś będzie chciał coś napisać konkretnego - proszę o PW. Póki co temat zamykam, bo nie umiecie dostosować się do zasad.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomka, klarowne [3.5]
Piana: dość intensywna, ale szybko mizernieje nie brudząc szkła [3.5]
Zapach: kwaskowy, kapusty kiszonej, odrobinę owocowy, lekki słód, chmielu brak [2.5]
Smak: kwasek, lekki słód, lekki ryż, niezły posmak cytrusowo-goryczkowo-ziołowy [3.5]
Wysycenie: duże, niepotrzebnie [3.5]
Opakowanie: niezła estetyka, skład, ekstrakt, ale temperatura serwowania to zupełna kpina (1-4 st) [4]
Uwagi: niezłe
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
-
Nie było tego piwa u mnie w mieście już od dawna, pewnie w innych rejonach Polski też.
A jest to obok Brackiego i Żywiec Porter najlepsze piwo koncernowe.
Dziś pachnie tak samo jak kiedyś, przyjemnym chmielem.
Trochę mniej gazu.
W smaku aksamitna, przyjemna goryczka. Trochę więcej tu posmaków od słodu niż wcześniej.
Piwo trochę pogorszyło się, ale w dalszym ciągu, jak na koncern, jest świetne.
Moje piwo jest z datą do 20.08.2014.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziNie było tego piwa u mnie w mieście już od dawna, pewnie w innych rejonach Polski też.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziCzy to piwo aktualnie jest w sprzedaży?
Jednak na początku roku, to piwo było niedostępne.
Po prostu poczekali na wiosnę ( słusznie) i teraz można pić jedno z lepszych koncernowych piw.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blade, klarowne (ale nie idealnie!), acz widziałem już "bledsze" piwo ryżowe. [5]
Piana: Raczej średnio niż drobnopęcherzykowa. Biała, średnio-wysoka, acz dosyć trwała, redukuje się niespiesznie do grubego kożucha. Oblepia ścianki. [4]
Zapach: Zaraz po otwarciu w nozdrza uderza aromat chmielu, jednak ulatnia się on bardzo szybko. Słodowość niewyczuwalna, za to czuję lekką... Cytrusowość. [3]
Smak: Zapamiętałem to piwo jako gorsze; tym milsze zaskoczenie. Piwo jest wprawdzie wodniste i mało intensywne w smaku, ale za to dobrze gasi pragnienie. Lekki kwasek, do tego delikatna goryczka. I znowu czuję cytrusy! [3.5]
Wysycenie: Aż zdziwiony jestem, bo nie mam nic do zarzucenia. [5]
Opakowanie: Seria Książęce jest ładnie opakowana, a ilość informacji jak na koncern jest spora. [4.5]
Uwagi: Kurka, rok temu psioczyłem na to piwo, a teraz uważam je za nawet niezłe. Polepszyli recepturę czy moje sekciarstwo trochę zelżało?
A, i udało mi się je dostać dopiero w siódmym z rzędu sklepie spożywczym. Co się nalatałem, to moje.
Moja ocena: [3.575]Last edited by WojciechT; 2014-05-07, 20:05.
Comment
-
-
Kurka, jestem w połowie tego piwa (porównuję je z ukraińskim piwem ryżowym) i powinienem mu podnieść ocenę za aromat. Wprawdzie spożywałem je w temperaturze wyższej, niż zalecane 1-4 st. C, ale dopiero po osiągnięciu temperatury zbliżonej do pokojowej okazało się, że to piwo pachnie niemalże jak Das Ipa albo któreś z pitych przeze mnie piw z nowofalowymi chmielami niemieckimi! Mniej intensywnie, ale jednak. I jego smak także się poprawia. Albo to przez porównanie ze zbyt słodkim "Ukraińcem", albo faktycznie oto mam trzecie, po Książęcym Ciemnym Łagodnym i jednym z Okocimiów, ulubione piwo koncernowe.Last edited by WojciechT; 2014-05-07, 20:18.
Comment
-
Comment