Kolor: czarno-brązowe, prześwituje pod światło bordowo-brązowymi refleksami [4] Piana: biała, drobna, szybko opada do niedużych krzaków na szkle [3] Zapach: słaby ale miły, kawowo-palono-słodowy [3.5] Smak: niestety, zbyt rozwodnione, brak treściwości i pełności ale smakowo jest nieźle, fajna, wytrawna palono-kawowa nuta, gdzieś dalej w tle owocowo-słodowe posmaki [3.5] Wysycenie: za duże, czasem aż szczypało w język [3.5] Opakowanie: ładne firmowe szkło, brak wafli [4] Uwagi: Piwo także niedoleżakowane ale początek piwa jest obiecujący i będzie zdecydowanie smaczniejsze za jakiś czas
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-05-08, 17:23.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Rozwodnione, puste i przegazowane. W sumie najsłabsze piwo. Z dunkla to miało tylko barwę. Piwo do poprawy, bo sądzę, że stać Mikołaja na dobrego ciemniaka.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Browar z Amsterdamu, który założył były pracownik brytyjskiej wytwórni ginu. Postanowił wprowadzić różnego rodzaju zioła i przyprawy do produkcji piwa.
W wypadku tego piwa dodatkami jest pitaja (smoczy owoc) i skórka gorzkiej pomarańczy (curacao).
Comment