Pracownia Piwa, Hey Now
Collapse
X
-
Podaję parametry:
ekstrakt: 11%;
alk. 3,8%.
Obie warki piłem w Strefie Piwa w Krakowie w stosunkowo niedługim odstępie czasu. Obie smaczne.
Pierwsza warka trochę jakby niepoukładana. W smaku mocna goryczka, pszenica również dobrze wyczuwalna. W aromacie nuty drożdżowe, przez co przypominała mi piwo domowe.
Druga warka ogólnie lepsza, bardziej harmonijna, jednak brakuje mi tej "dzikości" i bezkompromisowości pierwszej warki.Bywajcie Piwożłopy!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnosłomkowy, delikatna mętność, na zdjęciu wyszło trochę ciemniejsze [4]
Piana: bardzo delikatna i rachityczna, jak piana w wannie przy kąpieli tyle, że ta jest trwalsza [2]
Zapach: dość przyjemny i intensywny, cytrusowo-słodowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe jak na swą lekkość, w smaku fajnie zbalansowe słodowe aromaty wraz z wyczuwalnymi ale delikatnymi cytrusami, dobrze też jest wyczuwalna chmielowa goryczka [4]
Wysycenie: odrobinke za duże [4.5]
Opakowanie: pokal, wafel knajpy, szkoda, ze choć na nalewaku loga nie wypatrzyłem albo śslepy byłem [3.5]
Uwagi: Po prostu - smaczne lekkie piwo
Moja ocena: [3.625]Last edited by becik; 2013-07-09, 21:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, lekko mętny. [4]
Piana: Biała, średnio: drobna, wysoka, trwała. [3.5]
Zapach: Dość intensywny ziołowo-chmielowy. [4]
Smak: W smaku zioła, goryczka, ale także posmaczki owocowe. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: W Chmielarni dostałem to piwo w weizenowym pokalu Tuchera... [3]
Uwagi: Bardzo przyjemne piwo na letnie upały.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
A w czym wolałbyś? Ja lubię takie piwa pić w typowej amerykańskiej szklance w kształcie ściętego stożka, ale nie przeszkadza mi pokal czy inne smukłe szkło na nóżce, zwłaszcza do małego piwa.Comment
-
To odpowiadałoby mi bardziej, choć zdaję sobie sprawę, że moje grymaszenie to w dużej mierze efekt rozbestwienia i kryzysu wieku średniego... .Comment
-
Kompletnie brakuje w tym piwie mięcha, zdecydowanie jest zbyt wodniste. Przy tym ekstrakcie (a nawet niższym) naprawdę można zrobić treściwe piwo... Poza tym bardzo przyjemny chmielowy aromat, całkiem przyjemny smak z lekkim dysonansem, którego nie potrafię określić. Całkiem przyjemne i orzeźwiające.
Piwo w wersji butelkowej.Last edited by tomolek; 2013-08-04, 19:27.Comment
-
No to już 4 podejście do tego piwa. Wersja butelkowa. Piana prawie zerowa, nagazowanie znikome, lekko opalizujące. Na szczęście w smaku i w aromacie chmielowe nuty, dość wyraźne. Amerykańskie. Nie warte 8,60 wydanych złotych.Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny słomkowy delikatnie zamglone, [4]
Piana: średnio i grubo pęchęrzykowa obfita, szybko się redukuje do niewielkiego kożuszka [3]
Zapach: Przede wszystkim mocno chmielowy aromat z nutami cytrusów i ananasa może mango. Intensywny tak że piwo można wąchać i wąchać [5]
Smak: Piwko lekkie dość pełne, przyjemna goryczka chmielowo-cytrusowa, delikatna słodowość. Lekko kwaskowate. [4.5]
Wysycenie: Odrobinę za wysokie, szybko wypełnia i trochę przeszkadza [3]
Opakowanie: Buteleczka, ładna etykieta, prosta i przyjemna. niestety skład podany jest do bólu prosty, rzanych konkretów o składzie, choć co się ceni to podana jest temperatura serwowania i do czego piwko najlepiej pasuje. [4]
Uwagi: Ciężko porównać do pierwszej warki z kega do butelkowanej, natomiast jest bardzo dobre i pijalne, a to się liczy.
Moja ocena: [4.4]Comment
Comment