Okocim, Świętojańskie Piwo Sezonowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • michael50
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.06
    • 325

Ja też dziś wypiłem Świętojańskie z datą przydatności 13.08.2014 i jakoś w ogóle mi nie posmakowało. Jak dla mnie, te piwo jest strasznie wodniste i w sumie nic poza tym z degustacji nie zapamiętałem...

Comment

• Derbeth
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.04
      • 337

Ocena z ARTomatu

Kolor: słomkowy, wyraźnie zmętniony; jak dla mnie zbyt jasne [3.5]
      Piana: drobnopęcherzykowa, początkowo ładnie się prezentuje, ale nie jest zbyt trwała; na plus przyzwoity lacing [4]
      Zapach: niezbyt wyraźny, ale coś czuć; jest zboże i chmiel [3.5]
      Smak: lekka goryczka, wyraźna słodowość, jest coś jakby słoma, chyba też trochę czuć drożdże; na plus, że nie zalepia słodowością, z drugiej strony trochę zbyt puste i wodniste, w miarę picia robi się coraz bardziej monotonne; szału nie ma, ale pije się bez bólu [3.5]
      Wysycenie: średnie, może być [4]
      Opakowanie: niepełne informacje o składzie, podany ekstrakt, na szczęście bez marketingowego bełkotu, przyzwoite [4]
      Uwagi: Początkowo byłem dobrze nastawiony, ale pod koniec kufla byłem już mocno znudzony. Raczej nie wrócę - piwo jest poprawne, ale w sklepach zazwyczaj jest coś ciekawszego z małych browarów, a w knajpach z koncerniakami przy pewnej dozie szczęścia można trafić na Tyskie, które smakuje lepiej.

Moja ocena: [3.6]

Comment

Przetwarzanie...
      X