Piwo gotowe do oceny
Haust, Pils Zielonogórski
Collapse
X
-
Haust, Pils Zielonogórski
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Nie wiem czy trafiłem na złą warkę ale to piwo w ogóle jest nie nagazowane, o pianie już nie wspominając niestety nie mogę podać serii anni daty bo ich nie ma. W zapachu brak. Z pilsa to może ma kolor i jakąś dziwaczną goryczkę. Nie polecam nie warto wydawać tylke na coś co jest na poziomie koncerniaka albo niżej. Za tą cenę mogłem kupić Widawę i rozkoszować się prawdziwym pilsem
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lagerowy, klarowny. [4]
Piana: Wysoka, mimo tygodnia w PET-cie, biała, drobna i dość trwała. [4]
Zapach: Zdecydowanie chmielowy, ale niestety z powiewem warzywnym. [3]
Smak: Piwo smaczne, takie w stylu oldskulowym spod dawnych budek z piwem (to komplement!), błogostan lekko psują niezbyt nachalne warzywka... [3.5]
Wysycenie: No, tutaj, chyba PET się źle przysłużył, bo dla pilsa oczekiwałbym więcej gazu. [3.5]
Opakowanie: Również tutaj skucha w postaci braku odpowiednich butelek na wynos, więc nota uśredniona. [3]
Uwagi: Gdyby jakoś zwalczyć warzywa, byłby to bardzo przyzwoity, chmielowy lager (a może nawet pils? ).
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [5]
Piana: Niska, biała. Szybko zanika. [2]
Zapach: decydowany DMS. Nieprzyjemnie warzywny aromat przykrywa wszystko. [2]
Smak: Niska goryczka. Lekka słodowość. Gdyby nie DMS można by je może nie z dużą przyjemnością, ale normalnie wypić. [3.5]
Wysycenie: Praktycznie brak. [2.5]
Opakowanie: Stara etykieta ma swój urok, ale dla mnie mały. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.85]
Comment
-
-
Kolor: Złoty, minimalnie mglisty.
Piana: Biała, średnio gęsta, mało trwała, opada do obrączki.
Zapach: Słodowość, nutki chlebowe, niestety całkiem silny aromat DMSu, chmielu niewiele.
Smak: Podobnie jak w zapachu. Jest jakaś tam słodowość, chlebek, ale DMSowy posmak jeszcze z jakimś takim kartonowym powiewem psuje całą przyjemność picia. Chmielu praktycznie nie czuć. Goryczka średnia, przyzwoita.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Zawód na całej linii. 9zł z hakiem za totalnie wadliwe piwo. Wyrób na poziomie Korebu a nie Hausta.
Comment
-
-
Pils Zielonogórski Haust
Piana bialutka gęsta zostaje na długo bardzo ładna. Kolor jasny klarowny. Aromat klasyczny chmielowy niewiele można wywąchać. Smak to wyczuwalna chlebowa słodowość i wyraźna goryczka.W słodowości są nuty łuskanego słonecznika które lobię. Zwykły przyzwoity pils bez szaleństw i wad. Ciupkę lepszy od kancerniaków nie wart 8zł które za niego dałem.Również tutaj
https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziYoxik napisał właściwie wszystko. W porównaniu z wpisami z 2013 roku - jest znacznie lepiej. Solidny pils - gdyby tak jeszcze za 3 zł ...
Jak podano na tablicy w browarze : IBU 35.
Foto wersji butelkowej :Last edited by Szakali; 2014-03-21, 09:10.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty z bardzo delikatną opalizacją. [4.5]
Piana: Średnio obfita, drobno zbudowana, średnio trwała, zdobi szkło. [4]
Zapach: Niezbyt intensywny, słodowy i niestety kukurydziany. [3]
Smak: Bardzo delikatnie słodowe. Tu też pojawia się nieco kukurydzy. Goryczka średnia. Dość pijalne. [3]
Wysycenie: Poniżej średniego. [4]
Opakowanie: Jedno z gorszych opakowań Hausta moim zdaniem, ale dobrej jakości i zawiera komplet informacji. [4]
Uwagi: Gdyby nie kukurydza, było by to całkiem przyzwoity pils.
Moja ocena: [3.275]Last edited by Klatak; 2014-12-14, 19:57.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, jednolity, dość ciemny [4]
Piana: Bardzo słaba, po nalaniu pozostał prawie niewidoczny kożuszek [3]
Zapach: Bardzo miły, żłożony - nuty owocowe i słodowe [5]
Smak: Przyjemie goryczkowe, dość bogaty bukiet, nie zachwyca ale miło się pije. Orzeźwiające [4]
Wysycenie: Bardzo słabe, brak widocznych pęcherzyków - prawie nie czuć bąbelków [3]
Opakowanie: [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.25]
Comment
-
Comment