O widzisz i to jest informacja. Myślałem że pirackie znikło z rynku a w zamian za nie Amber wypuścił Chmielowego. Tak przynajmniej wynikało by z ich strony internetowej gdzie Pirackiego już niema.
Dla tego też zadałem pytanie, myślałem że to jest po prostu coś co leżało gdzieś na magazynie, teraz już wiem że zwyczajnie zaopatrują sklep. Dzięki za szybką odpowiedź.
Kupione za 3 zł , butelka zielona bezzwrotna. W smaku lepsze od tyskiego, tatry, harnasia, wojaka.. ale jednak Amber Chmielowy zbyt chmielowy nie jest.. lekka goryczka wyczuwalna i pije się dosyc przyjemnie. Ciekawe ile to ma IBU, bo samo dodania nazwy "Chmielowy" na etykiecie to za mało
. Ciekawe ile to ma IBU, bo samo dodania nazwy "Chmielowy" na etykiecie to za mało
Myślę, że oni sami (browar Bielkówko) nie potrafiliby odpowiedzieć na Twoje pytanie. Dzisiaj widziałem to piwo w Kauflandzie i nie kupiłem. Czytając kolegów - chyba dobrze wyszło ,
Kolor: Jasnozłocisty, klarowny [3] Piana: Solidna [3.5] Zapach: Praktycznie brak [1.5] Smak: Słabo, ot zwykły lager z koncernu - goryczki nie odnaleziono
Wodniste, lekko kwaśne z nutą słodu, chyba Tarta jest bardziej wyrazista... [2.5] Wysycenie: Średnia [4] Opakowanie: Szału ni ma [3.5] Uwagi: Omijać szerokim łukiem - szkoda pieniędzy!
Dotarły już jakiś czas temu do mojego osiedlowego sklepu w butelkach bzw (wcześniej było tylko w puszkach) i nie rozumiem, czemu w puszce było tańsze o 50 gr niż to w butelce...
Ale do samego piwa, dużo lepsze niż początkowe warki, już nie czuć aż tak bardzo warzyw, ale w cenie 3 złote są sporo lepsze piwa.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Wpisywałem tak długo do artomatu, że mi się wylogowało
W skrócie: Słabe piwo do zapomnienia. Obłędnie długa piana i kłamstwa o goryczce i aromacie chmielu na etykiecie to szczegóły, które przykuły moją uwagę.
BARWA: Jasnozłocisty,przejrzysty z pływającymi drobinkami. [3]
PIANA: Obfita,drobno i średnioziarnista,długo utrzymywała się oblepiając ścianki szklanki [4]
ZAPACH: Trawiasty,świerzy,lekko słodowy. [2.5]
SMAK: Dominująca skunowatość przykryła smak chmielu i słodu,gorzkawość pozostaje w ustach przez dłuższą chwilę. [2]
GAZ: Całkiem,całkiem...od początku do końca. [3.5]
OPAKOWANIE: Zielona butelka ze złotymi etykietami (podany ekstrakt i skład),kapsel ''AMBER CHMIELOWY''. [3]
UWAGI: Warka do 14.05.2014-wypite dnia 16.04'14. Kupione w Almie (w promocji),miesiąc przed terminem do spożycia,stąd ta wszechobecność skuna... W Almie ''wietrzyli'' magazyny i postanowili opchnąć zalegający towar. Ocenione bez użycia ARTomatu,dam piwu szansę i kupię świeższą warkę.
Comment