Amber, Chmielowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

Piana - średnia ale nie trwała, dłużej niepełna warstewka.
    Barwa - mocno jasne złoto .
    Aromat - jest jakiś chmiel.
    Gaz - średni.
    Smak - słód z akcentem chmielowym. Goryczka wyższa niż ostatnio.

Nie było źle ale to nie jest na pewno górna półka piw z dodatkiem "chmielowy".

"Mało" widzę na zamieszczonym zdjęciu więc zaproponuje inne
    Attached Files

Comment

• Pizon
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.05
      • 3

Mario Lopez: a jakie są lepsze piwa w cenie 3 pln (pytam bez ironii)
      Pozdro

Comment

• KobiNalewka
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.05
        • 286

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pizon Wyświetlenie odpowiedzi
        Mario Lopez: a jakie są lepsze piwa w cenie 3 pln (pytam bez ironii)
        Pozdro
        Ciechan Lagerowe
        Brackie
        Miłosław Pilsner

Trzy na szybko

Comment

• Pizon
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.05
          • 3

No właśnie, tak na szybko, to wydaje mi się - nie broniąc chmielowego - nie odstaje ono specjalnie od wymienionych, inaczej mówiąc jeden diabeł . Pomijam fakt, że w mojej okolicy akurat tańsze od wymienionych - ale to kwestia sklepu...

Comment

• Szakali
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2013.08
            • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pizon Wyświetlenie odpowiedzi
            No właśnie, tak na szybko, to wydaje mi się - nie broniąc chmielowego - nie odstaje ono specjalnie od wymienionych, inaczej mówiąc jeden diabeł . Pomijam fakt, że w mojej okolicy akurat tańsze od wymienionych - ale to kwestia sklepu...
            Jak dla mnie brackie jest lepsze, lagerowe lepsze o ile partia wypali, a pilznera z miłosławia dawno nie piłem to nie pamiętam.

Comment

• Pizon
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2014.05
              • 3

Tylko, że to różne style piwne, więc trudno je porównać poza subiektywnymi wrażeniami smakowymi.
              U Lopeza zaciekawił mnie wątek lepszego piwa za 3 pln, bo to rzeczywiście sztuka trafić coś takiego . Np. w mojej okolicy właśnie amber jako jedyny jest w cenie koncerniaków i - moim zdaniem je wymiata - reszta po 4-6 pln

Comment

• mrkowal
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.03
                • 155

przy 29 w cieniu i skwarze lejącym się z nieba smakowało tak jak piwo...
                Ultima forsan

Comment

• Neptune
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.09
                  • 184

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, klarowny, jest ok. [4.5]
                  Piana: Średniowysoka, z dużymi pęcherzami, ale w miarę trwała. [3.5]
                  Zapach: Skunks. Poziom skunksa w tym piwie przykrywa absolutnie wszystkie inne aromaty, no może poza lekką słodowością. [1.5]
                  Smak: Wodniste, nijakie, sikowate. Lekki posmak skunksiego chmielu. Bieda. [1.5]
                  Wysycenie: Trochę za wysokie. [3]
                  Opakowanie: Niewyróżniające się, nie specjalnego. Duży minus za zieloną butelkę, która zupełnie popsuła to piwo. Spróbowałbym jeszcze raz, z puszki, ale w sumie szkoda mi już na to pieniędzy. Zwłaszcza, że zapewne szału i tak nie będzie. [2]
                  Uwagi: Omijać z daleka. Poziom koncerniaka, a cena o złotówkę wyższa. Mój egzemplarz w dodatku tak walił skunksem, że pomimo faktu degustowania na pół z kumplem, to i tak połowa tego wyrobu poszła do kanału.

Moja ocena: [1.95]

Comment

• TheBobolo
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2014.07
                    • 59

Ciekawe piwo w typie pilsnera z dobrym aromatem i smakiem chmielowym, jednak trochę kłuje DMS w aromacie i dość mocno zalegająca goryczka. Całkiem dobre.
                    3.0/5
                    Begonia non omlet.

Comment

• jacekan
                      • 2011.05
                      • 388

Zawiodłem się. Oczekiwałem czegoś, co z nazwą ma jakiś związek. A tu niespodzianka, goryczka i aromat rzeczywiście jest, tyle, że w tak małych ilościach, że nic wspólnego z sugestią z etykiety nie ma.
                      No chyba, że Chmielowy miało oznaczać, że chmiel jest w idealnych proporcjach, wtedy jest ok. Bo to piwo jest naprawdę bardzo dobre! Jest świetne. Zupełnie nie takie jakiego się spodziewałem, ale zaskakujące miłą goryczką i delikatnym aromatem. Tu jest idealna harmonia; chlebek, kwiaty, słodowa słodycz, dokładnie takie jak być powinno nasycenie, goryczka znikoma, ale przy tym też nie psująca innych zalet, to wszystko idealnie współgra. Piana, to jedyne co bym poprawił.
                      Piwowarzy z koncernów mogą tylko zazdrościć amberowym, że ci mają możliwości tak dobre piwo warzyć.
                      Last edited by jacekan; 2014-10-22, 17:46.
                      Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• Oskaliber
                        • 2010.05
                        • 727

Kolor: Złoty, klarowny.
                        Piana: Biała, dosyć obfita, niezbyt gęsta, średnio trwała. Opada do cienkiej warstewki.
                        Zapach: Skunks, lekka słodowość.
                        Smak: Treściwość średnio niska. Lekka słodowość, wyraźna kwaskowatość i metaliczność. Goryczka niska, zapowiadanej chmielowości brak.
                        Wysycenie: Średnie.
                        Ogółem: Tragedia. Skunks, kwas, metaliczność i to wszystko jeszcze wyraźniej wyczuwalne dzięki bardzo nikłej pełni. Wszystko w tym piwie można znaleźć oprócz tytułowej chmielowości.
                        Last edited by Oskaliber; 2014-11-26, 23:52.
                        BeerFreak.pl

Comment

• AaLeX
                          🥛🥛🥛
                          • 2011.07
                          • 676

Na piwie się zawiodłem, spodziewałem się czegoś naprawdę chmielowego a tu nic. Piwo bez chmielu, za to w smaku czuć zboże i nic więcej. Kolor jasny, zapach nijaki, praktycznie niewyczuwalny. Za 3,49 to naprawdę przesada. Ocena 1,5/6.

Comment

• Pess09
                            • 2013.12
                            • 284

Barwa: Bardzo jasne, słomkowe.
                            Piana: Duże pęcherzyki i nietrwała.
                            Zapach: Głównie trawiasty chmiel i słodycz oprócz tego czuć trochę metal.
                            Smak: Bardzo słodkie, wodniste, goryczka szczątkowa, pije się prawie jak wodę
                            Wysycenie: Właściwe jak na tego typu piwo
                            Opakowanie: Całkiem ładne.

Piwko dobre dla ludzi którzy nie lubią goryczkowych piw, pije się bardzo lekko prawie jak wodę. Nie jest to jednak piwo dla mnie, myśle że może się sprawdzać w upalne dni jako "nawadniacz"
                            Last edited by Pess09; 2014-12-13, 22:42.

Comment

• AaLeX
                              🥛🥛🥛
                              • 2011.07
                              • 676

Pess09 jako nawadniacz być może i się nadaje, ale nie za cenę 3,49zł.
                              Last edited by AaLeX; 2014-12-15, 11:03.

Comment

• wit
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.12
                                • 144

Ocena z ARTomatu

Kolor: Zielonkawy??? Żartuję oczywiście, ale jest w tym kolorze coś nieczystego, jakieś zuoooo! [2.5]
                                Piana: Wściekle obfita i nawet apetyczna. Opada oczywiście, ale można cieszyć oko. [4]
                                Zapach: Rześki, niezbyt mocny, brzoskwiniowy. [3.5]
                                Smak: Plus za wyczuwalną goryczkę, minus za brak jakichkolwiek niestandardowych nut i za lekko drażniącą ostrość. Aftertaste bardziej słodowy niż chmielowy. Ogólnie smak mało refleksyjny bym powiedział. Pijesz i nie ma się nad czym zastanowić. Trzy minuty i kufel pusty. Dla koncernów zatem jest to niedościgniony wzór, po większości ich piw trzeba czymś zagryźć, żeby nie wykrzywiało twarzy. [3.5]
                                Wysycenie: Chyba za lekkie, powoduje efekt zwietrzałej wody mineralnej. [2.5]
                                Opakowanie: ładne, nota neutralna. [3]
                                Uwagi: Na pierwszej stronie obiecywałem, że go nie powtórzę, ale powodowany niepamięcią kupiłem w delikatesach. Piwo poprawne, oczywiście dużo lepsze niż mass production, ale mało wyróżniające się. Jednak do powtórzenia..

Moja ocena: [3.425]

Comment

Przetwarzanie...
                                X