Amber, Chmielowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2870

Po kupieniu, otworzeniu i spożyciu miałem wrażenie, że pomyliłem piwo z kukurydzianą konserwą.
    Niestety ten piwny trunek tak wali kukurydzą, brokułem i gotowaną kapustą, że zaraz będę spodziewał się potężnego pierdzenia.
    Warka 08.07.2020 z potężnym DMS-em, zdecydowanie odradzam.

Comment

• AaLeX
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 703

Piwo kupione za 2,5zł w gliwickim Netto w puszce. Naprawdę, w tych pieniądzach jest bardzo dobrze. Ładna, gruba piana, złota barwa, przyjemny chmielowy zapach i fajna, orzeźwiająca goryczka. Ja jestem na tak. Ocena 5/6.

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2870

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX
        Piwo kupione za 2,5zł w gliwickim Netto w puszce. Naprawdę, w tych pieniądzach jest bardzo dobrze. Ładna, gruba piana, złota barwa, przyjemny chmielowy zapach i fajna, orzeźwiająca goryczka. Ja jestem na tak. Ocena 5/6.
        Teraz rzeczywiście piwo się poprawiło, choć żadnej rewelacji nie ma. Ot, poprawny i tani lager z lekką goryczką.

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6584

W przelocie sprawdziłem jak smakuje to piwo

W aromacie lekko daje gotowanym mięskiem a w smaku słodkawe, lekko trawiaste, DMS-owe. Lekka goryczka.

Z puszki byłoby lepsze zapewne...

Graficznie takie samo jak w 2019 roku.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
            Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
            dadek
            Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
            2022-10-30, 21:12
          • darekd
            Oettinger (Mönchengladbach), Perlenbacher Pils
            darekd
            Lidl.

Nowa butelka, która odpowiada etykietą szacie graficznej z puszki. Puszka to Frankfurter (Brandemburgia). Butelka przez długie lata to saksoński Mauritius, teraz Mönchengladbach (Nadrenia Północna-Westfalia) należący do Oetingera. Żeby było ciekawiej z tego co wiem te trzy browary...
            2021-05-05, 23:49
          • dadek
            Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
            dadek
            Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
            2024-09-17, 00:54
          • darekd
            Zur Sonne, Sonnen Pils
            darekd
            Browar pod Bambergiem czyli Górna Frankonia.

https://www.sonnenbier.de/

5,0% alk.

Aromat - na pierwszym miejscu słód z podsuszonym ziarnem, łagodny jak na pilsa chmiel (łąka, kwiaty)
            Piana - wyższa, umiarkowana trwałość z dłuższą koronką
            ...
            2024-09-05, 23:58
          • dadek
            Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
            dadek
            W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
            2024-09-03, 03:08
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...