Piwo gotowe do oceny
Racibórz, Akademickie Łódzkie
Collapse
X
-
Racibórz, Akademickie Łódzkie
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Kolor... jasny, słomka...
Piana... średnia na starcie potem dziurawa warstewka...
Gaz... średni... trochę słabo bo w kuflu nic nie widać...
Zapach... słodowy...
Smak... coś jakby pils z aromatem kwiatowym... plusem jest jakaś goryczka... ale na początku słabo wyczuwalna...
Racibórz to zupka słodowa ale to "klasyczne" chyba ma być pomostem dla czegoś z goryczką...
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika falcon Wyświetlenie odpowiedziA ja skromnie fotę wstawię. Wydaje mi się że to jest piwo...z inną etykietą
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, klarowny - ot, przyzwoity lagerowy. [4]
Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Słaby, słodowy z domieszką owoców. [3]
Smak: Tutaj podobnie: słodowy z domieszką owoców (chyba jabłka) i powiewem miodowym (ogólnie tak jakby trochę "helles"). [3.5]
Wysycenie: Średnie, tutaj pasuje. [4]
Opakowanie: Wzornictwo takie sobie. Kapsel browaru, eta niewyszukana. Nazwa zdradza "target" . [3.5]
Uwagi: Piwo do wypicia, ale browar w Raciborzu robi chyba ciekawsze napoje...
Zofmar próbuje tą nazwą zdyskontować lokalizację sklepu, ja też się skusiłem, jako absolwent sprzed lat...
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłocisty,, delikatne zamętnienie [3]
Piana: biała, średnia, bardzo rzadka, szybko opada do kilku bąbelków na piwie [2.5]
Zapach: delikatny, słodowo-kukurydziany, zapach gotowanej kukurydzy [2.5]
Smak: w miarę pełne, w smaku lekka chmielowa goryczka przez która przebija się niezbyt sympatyczny słodowo-warzywny posmak, podobnie jak i w zapachu czuć gotowanej kukurydzę, w le jeszcze drobna metaliczność [3]
Wysycenie: za duże nagazowanie [3.5]
Opakowanie: przeciętna etykieta, średnio mi się podoba, firmowy kapsel browaru [3.5]
Uwagi: Mniej niż przeciętne piwo, dopite z trudnością
Moja ocena: [2.825]Last edited by becik; 2014-05-27, 20:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziCóż, zaliczyłem i więcej nie wypiję.
Każdemu piwu trzeba dawać szansę i co jakiś czas sprawdzać.
Piwo nie jest złe, tylko jest bardzo słodkie. Miodu już prawie nie ma. W zapachu bez wad, może miód zastąpiony został tylko karmelem.
Wysycenie średnie, kolor złoty, piana krótka, kiepska, jedyne co dobre to osad na szkle.
Ogólnie słodko i niestety metalicznie, a kiedyś tego nie wyczułem. W zapachu tego nie czuć, w smaku tylko ciut, ale już na skórze wyraźnie.
Piwo moim zdaniem polepszyło się. Data do 02.05.2015. Po jakimś czasie z pewnością sprawdzę to piwo.
Comment
-
Comment