Super nazwa (w końcu fajna gra słów wykorzystująca nasz ojczysty język) i super piwo. Z pompy w Kuflach i Kapslach po prostu ekstremalnie pijalny Brown Ale. Mnie trochę bardziej pasował Bury Kocur (był bardziej wyrazisty) ale tu urzekła mnie "kremowość" smaku, zgrana ze słodowością goryczka. To lubię.
Pracownia Piwa, Plan-T
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatno wiśniowy, nie byłem w stanie ocenić klarowności [4]
Piana: prawie w ogóle nie istniała, to co na zdjęciu ciężko nazwać pianą, ot kilka przyklejonych bąbelków [1.5]
Zapach: zapachu prawie w ogóle nie było, wąchałem i nic, tylko zimno od piwa można było wyczuć i leciutki, ledwie uchwytny zapach owoców [2]
Smak: ani gęste, ani treściwe, dominuje słodkawo-wytrawno-owocowa słodycz, w jej tle ledwie uchwytne nuty nikłej paloności i kawy [2.5]
Wysycenie: za dużo [3.5]
Opakowanie: w knajpie w firmowym szkle z firmowymi waflami (knajpianymi) ujdzie [3]
Uwagi: Piwo niedorobione, nie gotowe, napiszę też, że mało smaczne, dobrze że pokusiłem się o, aż 0,33l bo większej ilości nie dopiłbym.
Konsumowane w Chmielarni
Moja ocena: [2.375]Last edited by becik; 2013-06-23, 16:46.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
-
Przepraszam ale wygląda na to, że opis Becika powinien być raczej w dziale "piwo-gdzie" i opisywać lokal i jego mankamenty
Na mój pierwszy rzut nosa i jęzora wyczułem duże pokłady kawy, czekolady i palonego jęczmienia podobnego do tego z kawy zbożowej. Są też górnofermentacyjne owocki. Goryczka niska ale przyjemnie wyczuwalna. Piwo raczej pełne i średniotreściwe z bardzo gładką końcówką. Piana niska i krótka.
Pite z normalnego kranu.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, mętny. [4.5]
Piana: Gęsta, kremowa. Idealna. [5]
Zapach: Intensywny, czekoladowy aromat. [5]
Smak: W smaku dominuje czekoladowość ale piwo nie jest słodkie. W wersji z pompy urzeka jedwabistość i delikatność tekstury. Treściwość na średnim poziomie, zadowalająca. [4.5]
Wysycenie: Umiarkowane, idealnie wpływające na wysoką pijalność. [5]
Opakowanie: Świetna nazwa, dobry projekt graficzny. [5]
Uwagi: Wersja z pompy jest rewelacyjna ale i z normalnego kranu piwo jest bardzo dobre.
Moja ocena: [4.775]Last edited by docent; 2013-06-30, 14:20.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Natomiast w Chmielarni rzeczywiście Plan-T jest taki sobie. Zero czekolady, piwo jakby lekko utlenione.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Piłem wczoraj z pompy w KiKu. Przy tak niskim wysyceniu, jakie daje pompa to piwo jest po prostu rewelacyjne. Świetna gęstość, do tego taka aksamitność przy przełykaniu, bardzo mi podeszło, choć chmielu nie wyczułem ani w smaku, ani w aromacie, goryczka też była bardzo niska. Zdecydowanie mój faworyt z produktów Pracowni Piwa.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kiedyś lało mi się coś takiego z kranu; rdzawobrązowy, mętny. [4.5]
Piana: Na początku bardzo ładna, wysoka i drobnopęcherzykowa, ale opada dosyć szybko. [4]
Zapach: Przede wszystkim gorzka czekolada i słód. [4]
Smak: Piwo jest bardzo lekkie i nie zgadłbym, że ma niemalże 6% alkoholu. Smak nie jest zbyt intensywny, ale jednak przyjemny - gorzka czekolada i palone nuty. Pojawia się też bardzo delikatny, ale jednak kwasek - przypominający trochę wodę gazowaną. [4]
Wysycenie: Ciut za wysokie, żołądek protestuje. [4]
Opakowanie: Litrowa butelka PET. Piwo przelane z kegeratora. [3]
Uwagi: Fajne, lekkie piwo, nie powala, ale wypite z przyjemnością. Przed sprawdzeniem parametrów sądziłem, że będzie miało maksymalnie 12 st. Plato i mniej niż 5% alkoholu.
Moja ocena: [3.975]Comment
-
Kolor: Ciemny brąz, mętne.
Piana: Kremowa, gęsta, średnio trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Orzechy, lekkie nuty palone, lekka chmielowa ziemistość.
Smak: Treściwość średnio niska. Bardzo 'aksamitne', być może za sprawą podawania z pompy. Słodowość, lekki karmel, orzechy, czekolada, szczypta chmielowej ziemistości. Goryczka średnia, lekko przypalana.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Bardzo dobre.
Uwagi: Pite w wersji lanej z pompy.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, minimalnie zmętniony. [4]
Piana: Kremowa, niewysoka, średniodrobna, nietrwała, na długo pozostał jedynie dwumilimetrowy kożuszek. [3]
Zapach: Karmel, czekolada, kawa, ślad suszonych owoców. [4]
Smak: Dość wytrawny, ale z łagodną, niemal oleistą karmelowością, są też fajne posmaczki winne i kawowo-popiołowe... [4]
Wysycenie: Całkiem wysokie, potwierdza wrażenie o lekkości piwa. [4]
Opakowanie: Ocena uśredniona, gdyż ponieważ piwo nalano mi w PET-a w Pawiu, fajnie, że jest na wynos. [3.5]
Uwagi: Fajne, przyjazne piwo ciemne do picia - wytrawne i lekkie, a nie słodki ulep .
Moja ocena: [3.875]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy, mętny. [4.5]
Piana: kremowa, śreniowysoka, nietrwała. [3]
Zapach: średniointensywny, kawa, czekolada, trochę owoców.. [4]
Smak: kawa, czekolada, na początku wyczuwalny palony słód, po pewnym czasie dobrze wyczuwalne owoce. Goryczka niska, piwo lekkie, może nawet lekko wodniste, przyjemne w piciu. [4]
Wysycenie: za wysokie. [4]
Opakowanie: pite w pubie. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.9]Comment
Comment