Piwo gotowe do oceny
Bierhalle Warszawa, Witbir
Collapse
X
-
Bierhalle Warszawa, Witbir
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: zbożowo-żółta, mętność całkowita [5]
Piana: obfita to ona jest ale trzyma się mocno, osadza się małymi krzaczkami na szkle [3.5]
Zapach: dość intensywny, cytrusowo-zbozowy [4]
Smak: pełne, treściwe, dominuje cytrynowy posmak, w ślad za nim obecne nuty słodowo-zbożowe, daleko w tle drożdżowe akcenty, całość fajna, wszystkie smaki dobrze wyważone [4.5]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: firmowe szkło i wafel w browarze restauracyjnym mi wystarczy [5]
Uwagi: Jak nie lubię witów to ten wypiłem z przyjemnością mimo cytrusowych smaczków
Moja ocena: [4.25]Last edited by becik; 2013-06-23, 18:56.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Czy to piwo się naprawdę nazywa "Witbir"? A nie "witbier" przypadkiem?Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Nazywa się chyba rzeczywiście Witbir. Pyszne piwo, jedynie mogłoby być nieco mniej słodkawe co na finiszu wychodzi."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Też miałem wątpliwości co do nazwy, ale wszystko wskazuje, że faktycznie brzmi właśnie tak.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, mętny, w konwencji. [4]
Piana: Białą, drobna, dość wysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Zioła (kolendra?), chmiel, cytrusy, słód. [4]
Smak: Cytrusowo-chmielowy, orzeźwiający, delikatne tło słodowe. [4]
Wysycenie: Dość wysokie, znowu - w konwencji. [4]
Opakowanie: Bączek na wynos, goły kapsel, eta "bierhalowa", na dzisiaj już trochę trąci prymitywizmem w sztuce . I tak dobrze, że można wziąć na wynos. Nazwa kłuje mnie w oczy... [3]
Uwagi: Witbiery jako takie do mnie zbytnio nie przemawiają, ale ten jest naprawdę smaczny, szczególnie na lato polecam .
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment