Może Koledzy ze Stanów podesłaliby parę butelek... nie, co ja piszę...
Okocim, Porter 22° (przed 2009)
Collapse
X
-
Podesłali może nie, ale niech no się który pojawi w Polsce bez zapasiku dla forumowiczów, oj!
Comment
-
-
A może by tak mała presja na CO?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Cielaka uprasza się o nie wypowiadanie fałszywych autorytarnych wypowiedzi A może uprasza się Cielak napisz jeszcze, że nigdy juz nie wróci stary ZagłobaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum...Cielak napisz jeszcze, że nigdy juz nie wróci stary Zagłoba
Co do portera to w Polsce niestety go nie będzie , a teraz cisza bo będę degustował i oceniał.
MNIAM....zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
-
A więc tak:
Eks. nie podano (może się nie zmienił-22) alk.8,3%
kolor-smoła z lekkimi rubinowymi przebłyskami.(5)
piana- duża, brunatna drobno ziarnista, utrzymująca się prawie do końca picia.(5-).
CO2- nie widać, słabo czuć. Powinno bardziej szczypać w język.(4)
zapach- palono-słodowo-owocowo-karmelowy.Bardzo wyraźny zapach. Super.(5)
smak- MNIAM... Mocno palono-słodowo-kawowy posmak, goryczka leciutko szczypie w podniebienie po chwili od połknięcia. Lekko alkoholowy.(5)
opakowanie- but. standardowa CP 0,5lit. etykieta jak i kontra i krawatka w kolorystyce brązu, kapsel jak z mocnego, na kontrze ani słowa po polsku.(5)
Jest to mój pierwszy (jak daleko sięga mi pamięć) Porter Okocimski i zrobił na mnie naprawdę wrażenie. W moim odczuciu jest to coś pomiedzy Porterem Bossa, a Łódzkim. Nie jest tak "ciężkie" jak Boss ale troszkę bardziej wyraziste od Łódzkiego.
Niestety nie mam go wiele (parę sztuk dla LajboCKów mam ) bo chętnie bym rozdzielił każdemu z Forum.
Naprawdę mi smakuje.
Ocena 5
zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakNigdy nie wróci stary Zagłoba (narazie na pewno).
Co do portera to w Polsce niestety go nie będzie , a teraz cisza bo będę degustował i oceniał.
MNIAM....- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakCo do portera to w Polsce niestety go nie będzie ,Last edited by Marusia; 2005-07-30, 06:56.
Comment
-
Comment