A to ciekawe, bo pan L.S. forwardował mojego maila dalej do osoby, jak to określił, bardziej kompetentnej.
Okocim, Porter 22° (przed 2009)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Przydałaby się partia tego portera do degustacji dla forumowiczów. I etykieta by do zbioru była
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnowisniowo-mahoniowy, prawie nieprzejrzysty [5]
Piana: pianka jak poezja, duża, gęsta jak krem, drobnopęchcerzykowa, w klorze ciemnobeżowym [5]
Zapach: do zpachu też się pzyczepić nie mogę, mocny, intensywny słodowo-karmelowy z wyczuwalną mocą [5]
Smak: idał portera, delikatny, lekko słodkawo-owocowy z mocnym goryczkowym charakterem, "misiowate" w trakcie picia ale wyczuwa się przy tym i moc piwa [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: do opakowania też się nie przyczepię, jest jak najbardziej dopsawoane do piwa, etykieta jest w dziale [5]
Uwagi: Dla mnie chyba najlepszy polski porter jaki obecnie jest warzony w kraju, dla mnie doskonały, wszytsko świetnie sharmonizowane, mozna całą butelkę wypić na raz, żałuję tylko że polityka CP uważa, że popyt na ten gatunek u nas maleje, wstyd panowie i panie specjaliści z CP, to piwo jest naprawdę wielkie
Moja ocena: [5]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Barwa taka machoniowa rubinowa.Tak jak pisał Becik prawie nieprzejrzysta.
Pian brązowawa,długo się utrzymywała,zostawia wianuszek na szkle.
Zapach słodkawy,lekka nutka wytrawności.
Gaz w normie.
Opakowanie nie rzuca na kolana.
Smak-rewelacja. bardzo gęste,czuć zdecydowanie słodycz,no może owoce.Pije się delikatnie,ale czuć moc portera.Muszę przyznać ,że to najlepszy porter polski jaki piłem.
Dzięki wielki e-prezes
Polecam wszystkim i prośba do CP-na rynek z nim na rynek -KONIECZNIE
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Przydałaby się partia tego portera do degustacji dla forumowiczów. I etykieta by do zbioru była
Ślązoki, trza się bydzie umówić na sprawdzenie zawartości tej butelkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
na początek - używać wyszukiwarki proszę
na drugi początek - Twój wątek przyłączyłem do istniejącego - z którego na pewno wyczytasz jak to jest z okocimskim porterem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakWłaśnie naruszyłem jedna butelke z mojej kolekcji. Mniam...
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beciknie mozesz tego źródełka zamienić w większy potok?
A jak to wypije postaram sie załatwić coś jeszcze.(dla kolekcjonerów )zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakA jak to wypije postaram sie załatwić coś jeszcze.(dla kolekcjonerów )- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja też z góry dziekuję W końcu jako pierwsza na forum zaczęłam kolekcjonować portery, zatem uważam, że mam pierwszeństwo
Comment
-
-
I ja Podejrzewam, że możesz spokojnie sprowadzić TIR-a z porterem. Te kilka sztuk które on przewozi rozejdzie się raz dwa trzy.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
To i BIGB-a z góry podziękuje za wzbogacenie jej kolekcji porterówLast edited by iron; 2005-09-08, 12:49.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment