Piwo gotowe do oceny
Perła - Lublin, Goolman Specjal
Collapse
X
-
Perła - Lublin, Goolman Specjal
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty, klarowny. [5]
Piana: Średniopęcherzykowa, nie oblepia szkła, opada po ok. 2 min. do obrączki. [3]
Zapach: Zatęchły, lekko mdły, trochę daje zjejczałym masłem (?) [1]
Smak: Smakuje jak klasyczny mocno nagazowany eurolager. Goryczki nie wyczuwam, jedynie koncernową słodowość w homeopatycznych dawkach.
W smaku też czuję stare masło. Coś jest nie tak. :/ [3]
Wysycenie: Zbyt duże. Siada na żołądku.
[3]
Opakowanie: Czerwona butelka Perły, zwrotna. Krawatka już wyblakła, co może wskazywać na złe warunki przechowywania. Stąd może ten fatalny zapach. [3.5]
Uwagi: Data przydatności do 11.12.2013. Zapach wskazuje, że piwo mogło zacząć się psuć, choć jest przed datą ważności. A być może po prostu ten typ tak ma..?
Moja ocena: [2.425]Last edited by badejza; 2013-10-07, 17:35.Chamstwo w państwie, Panie.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowne, szalejące bąbelki [4.5]
Piana: gęsta, drobnobąbelkowa, trwała (większość czasu utrzymuje się ponad centymetr, cienka warstwa prawie do końca), brudzi szkoło [4.5]
Zapach: słaby, słosdowo-kwaskowy, średnio przyjemny [2.5]
Smak: wodniste, goryczka szczątkowa, leciutki słód, średni kwasek; trzeba przyznać, że dobrze gasi pragnienie [3]
Wysycenie: spore, może zbyt duże, ale przy tak wodnistym smaku OK [4]
Opakowanie: lubię styl butelek Perły, brak ekstraktu [4]
Uwagi: Czasem popijam ostatnio, nie brzydzi mnie ale też go dotąd nie analizowałem. U mnie pod blokiem poniżej 2zł...
Moja ocena: [3.15]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemna słomka [3.5]
Piana: mało stabilna [3]
Zapach: słodowy [4]
Smak: wyrazisty [4]
Wysycenie: dobre [4]
Opakowanie: brązowa butelka [4]
Uwagi: Słabsza wersja Perły Chmielowej
Moja ocena: [3.875]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Zbyt lakonicznie!
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2014-01-23, 22:29.
Comment
-
-
Wypiłem,
całe
a to sukces dla takich piw.
Cena 1,69zł plus kaucja
Piana jest i od razu jej niema.
Aromat koncernowy, czyli nijako ścierowaty
SMAK: wodniste, ale jakąś słodowość i goryczkę czuć.
Wypiłem, raczej nie powtórzę, ale jak za takie pieniądze to nie jest źle. Nie ma jakiejś przepaści pomiędzy tym goolmanem a perłami ch, ch.export czy niepast.
Butelka jest najładniejszą częścią tego piwa. Brązowa, lekko pękata ZWROTNA, z wypukłym napisem PERŁA.
Pewnie jakiś perłowy spadek, ale ładnie to wygląda. Kapsel dedykowany, ładny kolorowy i to w takim segmencie piw !
Etykieta jest jaka jest.Last edited by dlugas; 2014-02-13, 14:00.
Comment
-
-
Jak gadałem z przedstawicielem Perły na Targach na Podpromiu, to teraz taka zmiana z Goolman'em jest już stała. Piwo bez szału, miałem za darmo, widziałem, że ceny bardzo niskie. To nie ma być piwo "premium" (cokolwiek to znaczy).Last edited by Petitpierre; 2014-02-13, 14:13.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
No nikt nie spodziewa się że GOOLMAN to piwo premium szczególnie, że jest w brązowej butelce :]
Perła ma jakieś niby PREMIUM PIWO? chyba sami nie wiedzą, które to premium, a które nie.
Bo PERŁA w zielonej za 1,99zł to chyba nie klasa PREMIUM
Budżetówki to wiedzą które są, bo to od razu widać po cenachLast edited by dlugas; 2014-02-13, 14:20.
Comment
-
-
Są przebąkiwania o PORTERZE
chyba ze Zwierzyńca
Skoro koźlak wyszedł w miarę pijalny to Porter też taki może się okazać
Comment
-
-
Teraz jak byli tam blogerzy w Perle też ktoś gdzieś z nich pisał, że ktoś komuś tam przebąkiwał, że szykują jakąś nowość i ma być to niby PORTER
----edit------------
o mam
Perła Trip – Lublin, 22-23.01.2014 r
...........
Dowiedzieliśmy się, że może będzie Porter z Perły, zaś Browar Zwierzyniec będzie pełnił podobną funkcję jak Cieszyn dla Żywca – czyli będą w nim produkować ciekawsze gatunki piwa.Last edited by dlugas; 2014-02-13, 14:41.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto. [3]
Piana: Na początku większa potem warstewka. [3]
Zapach: Słód. [3]
Smak: Słodkawo słodowe. Klasyka koncernu lubelskiego. [3.5]
Wysycenie: Średnie lub ciut powyżej. [3]
Opakowanie: Sporo "naładowane" ale jakoś wygląda. Nie zmienione przez co najmniej rok. [3.5]
Uwagi: Zwykły /troszkę/ gęstszy lagerko-pilsik.
Moja ocena: [3.225]
Comment
-
Comment