Piwo gotowe do oceny
Głubczyce, Poker Extra Strong
Collapse
X
-
Głubczyce, Poker Extra Strong
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
-
Czy z głubczyc jest jakieś piwo, które jest w miarę pijalne ???Comment
-
Także Pils i Hammer bardzo lubiłem. Były w Billi w za fajne ceny w niespotykanych 12-kątnych butelkach zwrotnych. Dwie stoją na pamiątkę na półce.
Obecnie chyba tylko po tygodniu na pustyni bym się zdecydował na konsumpcję głubczyckich "specjałów".Comment
-
Nabyty w sobotę 10.05.2014 w Netto w Katowicach. Puszka 500 ml. Alkohol: 7,2 % obj. Najlepiej spożyć przed: 08.11.2014. Bez problemów wypite do grilla. Widok puszki tu: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=49355Comment
-
Nie gustuję w tego typu piwach, kupione trochę przypadkiem "na spróbowanie". Z głubczyc piłem chyba jeszcze sterna mocnego 7.0% z żabki (stern super mocny 9% nie był z głubczyc). I bardzo dawno temu hammera (za gówniaża). O ile hammera wspominam fatalnie, było podłe jak na tamte czasy. O tyle stern w późniejszych latach, po schłodzeniu nie był tragiczny. Podchodzący delikatnie pod piwnego jabola. Ale jednak lepszy, średnio piwny. Słabo wysycony, o ciemnej barwie. Taka odmiana w ilości jedna sztuka, nie była zła.
Natomiast dzisiaj kupiłem poker extra strong. Właśnie degustuję, i nie ma nic wspólnego ze sternem. Jest mocne, czuć alkohol w zapachu od razu po otwarciu. Jednak barwa jest jasna, nie tak jak w sternie gdzie mamy pół ciemniaka. W smaku nie jest złe. Oczywiście czuć alkohol. Ale da się wypić. Jedno właśnie wypiłem, chociaż już czuję "szmer" w głowie. Drugiego bym teraz nie wypił. Tak więc piwny mózgotrzep, jednak po schłodzeniu bez problemu do wypicia. W razie ogromnego kryzysu można sięgnąć. Jest pijalne, ale uderza do głowy. Daję mu 5+/10 bo nie jest tragiczne w smaku Jednak lepiej pić coś innego.Last edited by amigo007; 2015-10-25, 20:44.Comment
Comment