Kupiłem ostatnio w Biedrze z czystej ciekawości. Co mogę powiedzieć? Cóż, za czteropak w cenie ok. 7 zł. nie spodziewajmy się zbyt wiele Zgodnie z oczekiwaniem piwo jest słabsze od "starszego" brata (Leżajsk Jasne Pełne), choć smakiem go przypomina.
Reasumując: za 7 zł. na pewno warto!
Ostatnia zmiana dokonana przez andszcz; 2013-07-25, 13:06.
Kolor: złociste, klarowne, mi się podoba [5] Piana: z puszki i mierna, rzadka, drobna, szybko opada do cienkiej obwódki wokół szkła [2] Zapach: czuje tylko wodę i troszkę słodu [2.5] Smak: dość pełne i treściwe, fajna chmielowa goryczka, słodowe posmaki w tle, naprawdę rześkie w smaku, pasuje do popitki obiadu [3.5] Wysycenie: trochę za duże [4] Opakowanie: puszka jak puszka ale jest niezła [4] Uwagi: wypite naprawde z przyjemnością do obiadu w Międzyzdrojach, może dlatego mi smakowało bo raz, chciało mi się pić, a dwa, nic innego ciekawego nie było
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-06-30, 20:17.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - jasne złoto.
Aromat - owoce lagerowe i nuta żołędziowa.
Smak - lekko słodkawe,...
Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blado żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i zbożowość....
Browar kontraktowy, który prowadzi Ludwig Tilman z Monachium. Piwo uwarzono również dość niedaleko Monachium w browarze Gut Forsting. Jednak stylem nawiązuje do eksportowego Dortmundera.
Comment