Piwo gotowe do oceny
Warka, Leżajsk Rześki
Collapse
X
-
Warka, Leżajsk Rześki
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Kupiłem ostatnio w Biedrze z czystej ciekawości. Co mogę powiedzieć? Cóż, za czteropak w cenie ok. 7 zł. nie spodziewajmy się zbyt wiele Zgodnie z oczekiwaniem piwo jest słabsze od "starszego" brata (Leżajsk Jasne Pełne), choć smakiem go przypomina.
Reasumując: za 7 zł. na pewno warto!Last edited by andszcz; 2013-07-25, 13:06."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, klarowne, mi się podoba [5]
Piana: z puszki i mierna, rzadka, drobna, szybko opada do cienkiej obwódki wokół szkła [2]
Zapach: czuje tylko wodę i troszkę słodu [2.5]
Smak: dość pełne i treściwe, fajna chmielowa goryczka, słodowe posmaki w tle, naprawdę rześkie w smaku, pasuje do popitki obiadu [3.5]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: puszka jak puszka ale jest niezła [4]
Uwagi: wypite naprawde z przyjemnością do obiadu w Międzyzdrojach, może dlatego mi smakowało bo raz, chciało mi się pić, a dwa, nic innego ciekawego nie było
Moja ocena: [3.125]Last edited by becik; 2014-06-30, 20:17.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Czyżby wersja z Warki była wyraźniejsza od tej z Leżajska?
Jaki był kod na puszce?(wiem, wiem, że kody na puszce podczas posiłku nie są najważniejszą sprawą, ale może jednak rzuciłeś okiem ?)
Comment
-
-
W kodzie litera K
Zapach słaby, słodowy.
Smak słaby, wodnisty z lekką koncernową kwaskopustką. Goryczka znikoma.
Można wypić jedno i tylko jedno.
Ogólnie za drogie, bo nie warte 1,99zł
Już lepiej kupić kupić tatrę (kod A) lub żubra w promocji za 1,59-1,69zł za butelkę.
Do zobaczenia za rok
Comment
-
-
Hahaha, to się jednak okazało, że niezależnie skąd szajs pozostaje szajsem.
Obłęd.
Comment
-
Comment